1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Demokrat Parti Rize İl Başkanından sert Yeşil Yol çıkışı
Demokrat Parti Rize İl Başkanından sert Yeşil Yol çıkışı

Demokrat Parti Rize İl Başkanından sert Yeşil Yol çıkışı

Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, bir süredir kamuoyunu meşgul eden yeşil Yol projesi ile ilgili beklenmedik bir çıkış yaptı ve bakın neler söyledi:

A+A-

Yeşil yol asrın projesidir..

Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Yeşil Yol projesinin asrın projesi olduğunu söyleyerek, "Bunu karşı çıkanlar akıl fukarasıdır. İleri görüşe sahip değiller" dedi

Alihan TELATAR'ın haberi...

Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 metre uzunluğundaki Yeşil yol projesinin asrın projesi olduğunu söyledi.

Yeşil-yolun Doğu Karadeniz bölgesinin makus talihini yenmesi açısından büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Çelik, "Böyle bir proje geç kalmış ama çağın projesidir. Tüm halkın böyle bir projeden memnunluk duyması lazım. Biz bugüne kadar turizmdeki eksiklerden yakındık. Yol olmayan yerde turizm olmaz. Bölgemizde çok önemli yaylalar var. Yeşil yol bu yayları bir birine bağlayacak" dedi.

Bölgenin turizmine çok önemli bir katkı sağlayacak Yeşil Yol projesine karşı çıkanları eleştiren il başkanı Hamit Çelik, "Böylesine önemli bir projeye karşı çıkanlar akıl fukarası. İleri görüşe sahip değiller. Samsun'dan Artvin'e kadar olan illerin yaylalarını bir birine bağlayacak Yeşil yol projesine karşı çıkanlara acıyorum. Bölgenin geleceğiyle oynamaya çalışıyorlar. Proje bölgeye büyük bir hareketlilik getirecek. Karşı çıkanlar bunu bildikleri için engel olmaya çalışıyorlar. Küçük olsun bizim olsun düşüncesine sahipler. Başta İsviçre olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde böylesine yollar yapılmış. Mevcut yaylalarımızı birbirine bağlayacak bu yol da mutlaka yapılacak. Ulaşım akışı sağlanacak. Rize Milletvekili Hasan Karal, projenin gerçekleşmesi için büyük çaba harcıyor. Biz de kendisini destekliyoruz. Böylesine bir projeye karşı çıkanlar aklıselim düşünmelidir. Yeşil-yol Doğu Karadeniz bölgesini çok özel kılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum