1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Dere taştı, Giresun sular altında
Dere taştı, Giresun sular altında

Dere taştı, Giresun sular altında

sabahın ilk saatlerinde başlayan yağışlar, ilerleyen saatlerde şiddetini arttırdı. Sağanak yağış nedeniyle kentin birçok yerinde onlarca ev ve işyerini su bastı.

A+A-

ATAKAN ÇITLAK
Giresun'da, sabaha karşı başlayan ve yaklaşık 5,5 saat süren şiddetli yağmur il merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağışla birlikte kent merkezinden geçen Büyük ve Küçük Güre derelerinin taşmasıyla birlikte şehrin batı bölümündeki Teyyaredüzü ve Gaziler mahallelerinde su baskınları yaşandı, onlarca araç ve iş yeri sular altında kaldı.



Karadeniz Sahil Yolu Giresun Şehiriçi Geçişi sabah saatlerinde yağmur suları nedeniyle göle dönerken, kapanan yolda ulaşım saat 09.30'dan sonra tek şeritten kontrollü şekilde veriliyor.
22417
Dere ve sel sularının önüne kattığı onlarca araç denize sürüklenirken, şehirde 100'e yakın araç sular altında kaldı.

Selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'un tarihteki en büyük felaketle karşı karşıya olduğunu söyledi.
22415
Şehrin özellikle Teyyaredüzü ve Gaziler mahallelerinde büyük hasar olduğunu ifade eden Aksu, şöyle konuştu: "Büyük ve Küçük Güre derelerinin taşması sonucu birçok araç dere sularına kapılarak Karadeniz'e ulaştı. Yağmur yağışı hala sürüyor. Karadeniz Sahil Yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı. Maddi zararın en az 20 milyon TL olduğunu tahmin ediyoruz, belki daha da fazla. Gece 03.00'de başlayıp sabah saat 08.30'a kadar şiddetli yağmur devam etti. 5,5 saattir süren yağış bölgeyi felaket bölgesi haline getirdi. Belediye olarak ekipman ve araç parkı nedeniyle yeterli şekilde su baskınlarına müdahale edemiyoruz. Onlarca ev ve iş yeri sular altında."
22416

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız