1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dikkat! Yeni bir telefon dolandırıcılığı başladı
Dikkat! Yeni bir telefon dolandırıcılığı başladı

Dikkat! Yeni bir telefon dolandırıcılığı başladı

Telefonunuzu arayıp, yanlışlıkla faturanızı ödediğini söyleyen dolandırıcılara dikkat!

A+A-

Dolandırıcılar sınır tanımıyor. Şimdi de telefonla dolandırıcılık yapanlara; “Telefon faturanızı yanlışlıkla ödedim. Paramı bana geri iade eder misiniz?” şeklinde kandırmaca yapanlar eklendi.

Olay, son günlerde, müşteri temsilcisini bu şekilde çok sayıda mağdurun aramasıyla ortaya çıktı.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Yeni tür dolandırıcılar, öncelikli olarak yüksek faturası olanları tercih ediyor. Hedefledikleri kişinin telefon faturasını makbuz karşılığı iletişim merkezlerinden ödeyen dolandırıcılar, 1-2 gün sonra aboneyi arayıp kendilerini öğrenci olarak tanıtıyor ve “Yanlışlıkla kendi faturam yerine sizin numaranızı ödemişim. Öğrenciyim. Lütfen sizin faturanız adına yanlışlıkla ödediğim parayı hesabıma gönderebilir misiniz?” şeklinde talepte bulunuyorlar.

Telefonu kapatıp müşteri hizmetlerinden ya da iletişim merkezlerinden fatura ödenip ödenmediğini kontrol ediyorsunuz.

Gerçekten de faturanın ödendiğini görüyor ve bir anda tuzağa düşebiliyorsunuz.

Eğer fatura parasını karşı tarafa gönderirseniz, paranız havaya gidiyor.

Çünkü, dolandırıcılar siz parayı hesaplarına gönderdiğinizde, önceden ödedikleri fatura parasını, ‘yanlışlıkla ödemişim’ diyerek makbuzu verip geri iade alabiliyorlar. Böylece ödenmiş faturanız iptal olurken, buna karşılık gönderdiğiniz bedel de karşı tarafın hesabına geçmiş oluyor.

İletişim firmalarının müşteri hizmetleri, telefon fatura ödemelerinin makbuz karşılığı ödeyen tarafından istediği zaman iade alınabileceğini doğrularken, bu tür arayan kişilere, abonelerin para göndermemelerini ve gidip ödediği yerden geri almasını söylemelerini tavsiye ediyor…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız