1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Diyarbakır'da zulüm altındayız!
Diyarbakır'da zulüm altındayız!

Diyarbakır'da zulüm altındayız!

Terör saldırısında oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM'de gözyaşlarına hakim olamadı.

A+A-

Diyarbakır'da 2008'de yaşanan terör saldırısında oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik alt komisyon kurulmasına ilişkin önergenin üzerinde konuşurken, ''Ben size evladımdan bahsedeyim'' diyen Eronat, gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasına şöyle devam etti:

''Bir anne evladının naaşını gördüğü zaman şükreder ve ben de şükrettim. Çünkü benim oğlum tek parçaydı, onu öpebildim, kokusunu alabildim. Benim oğlum gittiği zaman başkalarının kafaları, kolları, bacakları balkonlardan toplandı. Onunla birlikte 6 çocuk, bir baba öldü. Oğlumun cebinde ne çıktı biliyor musunuz? Tek evladımdı. Sadece fizik ve matematik formüllerinin yazılı olduğu kağıt ile hiç yanından ayırmadığı mp3 çıktı. Siyasetten haberi olmayan sevgi dolu bir çocuktu. O saldırıda yaralanan ve oğlumun kankası olan Görkem Öz, 9 Eylül Tıp Fakültesi 3. sınıfa geçti. Geçen ay da geçirdiği sayısız ameliyatlardan birisini geçirdi. Bacağı kısa kaldı. Bu acılar sürekli yaşanıyor. Geçmişte çok hatalar yapıldığının bilincindeyim. Siyasete bu yüzden girdim ama intikam amacıyla girmedim.''

Ağlayarak konuşmasına devam eden Eronat, ''Kusura bakmayın 3,5 yıldır ağlamıyorum. Ben Hababam sınıfının müziğini dinleyemiyorum. Çünkü onları çok seviyordum'' dedi.

Oya Eronat, Diyarbakır'da, BDP dışında bir partili olduğunun söylenemeyeceğini ifade ederek, ''Hasip Kaplan, 'Şırnak'ta yüzde 80 oy aldık' diyor. Biz o oyların nasıl alındığını çok çok iyi biliyoruz. Bir sınıfı dağa çıkaran öğretmenler var. Biz Diyarbakır'da zulüm altındayız. Onlar gibi düşünüyorsanız demokratsınız, düşünmüyorsanız ölürsünüz, kafanız kırılır, arabanız yakılır'' diye konuştu.

Komisyon üyesi milletvekilleri ve salonda bulunanlar da duygulandı ve gözleri doldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız