1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Doğu Karadeniz için 36 saat şiddetli yağış uyarısı
Doğu Karadeniz için 36 saat şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz için 36 saat şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'in kıyı kentlerinde 36 saat boyunca şiddetli yağış beklendiği bildirildi.

A+A-

Meteoroloji 11'inci Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışın devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, son yağışlar ve radar görüntüleri dikkate alındığında 36 saat boyunca bu illerde ani taşkın riski bulunduğu ifade edildi.

yagmur04.jpg

Köprü ve menfez gibi yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında taşkın meydana gelebileceği uyarısında bulunulan açıklamada, ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşların hazırlıklı ve dikkatli olmasının önem arz ettiği vurgulandı.

yagmur03.jpg

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle derenin taşması sonucu tarım arazisinde mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye köyünde mahsur kalanlar olduğu ihbarı üzerine AFAD ekipleri, köye hareket etti.

Köye ulaşan ekipler, derenin taşması sonucu tarım arazisinde mahsur kalan 4 kişiyi kurtarmak için çalışma gerçekleştirdi.

yagmur02-001.jpg

Yaklaşık 40 metrelik halatın ucunu araca bağlayan ekipler, dereden geçerek diğer ucunu da ağaca bağladı.

Arazide bulunan Merve, Ümre ve Mevlüt Sancaktutan ile Gürcistan uyruklu bir kişi, ekiplerin yardımıyla halata tutunarak derenin karşısına geçti.

Mevlüt Sancaktutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, aniden bastıran yağmur sonrası derenin taştığını ve arazide mahsur kaldıklarını söyledi.

yagmur01-001.jpg

Bulundukları yerden ayrılamayınca korktuklarını anlatan Sancaktutan, "Bizi gören başka arazilerdeki arkadaşlar yardım çağırdılar. Ekipler gelip bizi karşıya geçirdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Sancaktutan, çok sayıda tarım arazisi bulunan bölgede köprüye ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, yetkililerden sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

Rize Valisi Bektaş'tan açıklamalar

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yağmur ve toprak kaymasına bağlı can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Güzelyurt'ta mahsur kalan vatandaşlarımızı AFAD ve jandarma ekiplerimiz güvenli bölgeye aldı. Gerekli çalışmalar sürdürülüyor." dedi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların ardından bölgedeki tarım arazilerinde toprak kaymaları meydana geldiğini söyledi.

Bektaş, "Derelerin taşması ve yollara rüsubat taşıması sonucu özellikle Muradiye bölgesinde yolun belli bölümlerinde kapanmalar oldu. Bölgede incelemelerimizi sürdürüyoruz, ekiplerimiz de çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Yağışın durduğunu ancak ara ara devam edeceği uyarısında bulunulduğuna dikkati çeken Bektaş, şu bilgileri verdi:

"Biz de vatadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bazı vatandaşlarımız evlerini tedbir amacıyla boşalttı. Yağmur ve toprak kaymasına bağlı can kaybımızın olmaması sevindirici. Güzelyurt'ta mahsur kalan vatandaşlarımızı AFAD ve jandarma ekiplerimiz güvenli bölgeye aldı. Gerekli çalışmalar sürdürülüyor."

Bektaş, Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye bölgesinde ormana gidenlerin mahsur kaldığı yönünde ihbar olup olmadığı sorusu üzerine, "Herhangi bir can güvenliği sıkıntıları yok. Yolun kapalı olması nedeniyle güvenli bölgede bekliyorlar. Arkadaşlarımız onları da bulunduğu bölgeden alacaklar." yanıtını verdi.

Öte yandan, bölgede mahsur kalan 6 kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı, bazı kişilerin ise kendi imkanlarıyla güvenli bölgeye ulaştıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız