1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DOĞU KARADENİZ İÇİN KAR UYARISI!
DOĞU KARADENİZ İÇİN KAR UYARISI!

DOĞU KARADENİZ İÇİN KAR UYARISI!

Meteorolojiden yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının 10-15 derece birden düşeceği ve D. Karadeniz'de kar yağışı beklendiği uyarısı yapıldı!

A+A-

Meteoroloji 11.Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurdu etkisi altına alması bekleniyor.

Çarşamba akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışların 21.04.2016 Perşembe günü,  Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. Meydana gelecek yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli olacağı (metrekareye 21-50 kg) tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı havanın 22.04.2016 Cuma günü Doğu Karadeniz’de etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Cuma günü gece ve sabah saatlerindeki yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin yaklaşık 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının serin ve yağışlı hava ile birlikte Cuma günü doğu bölgelerinde hissedilir derecede (10 ila 15 derece arasında) azalacağı, ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Perşembe günü yurt genelinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgârın oluşturacağı olumsuz ( ani sel, taşkın, su baskını, heyelan,  Ulaşımda Aksamalar Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi) etkilere karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum