1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. DOĞU KARADENİZ’İN TEK KUŞ CENNETİ
DOĞU KARADENİZ’İN TEK KUŞ CENNETİ

DOĞU KARADENİZ’İN TEK KUŞ CENNETİ

"KARADENİZ KUŞ CENNETİ" ONLARCA ÇEŞİT KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

A+A-

Trabzon'un Araklı İlçesi'ndeki Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek kuş cenneti olan "Karadeniz Kuş Cenneti" onlarca çeşit kuş türü ile misafirlerini bekliyor. 

kus4.jpg

Uzun yıllar inşaat sektöründe çalıştıktan sonra kurduğu tesis sayesinde kendini kuşlara adadığını belirten Mustafa Karlankuş, gönüllü bakıcı olarak kendisine teslim edilen bakımsız, yaralı hayvanların da bakımını yaptıktan sonra doğaya saldığını söylüyor.

kus3-002.jpg

Tesislere gelen müşterilerin kendilerini kuşlar arasında bulmanın keyfini yaşadığını ifade eden Karlankuş, “Uzun yıllar inşaat sektöründe hizmet verdim. Daha sonra kendimi hayvanlara adadım. Hayvan tutkusu bende çocukluktan beri vardı. Dolayısıyla bu da bende merak, hastalık, haline geldi. Burada bu keyfi doya doya yaşıyoruz. Tesislerimizdeki kafeslerde bölgemiz ve doğada yaşayan hayvanların hemen hemen hepsi var. Örnek verecek olursak, Tavus Kuşları, Sülünler, Baykuş. Daha önce Karacamız vardı tedavisi yapıldıktan sonra doğaya saldık. Kargamız vardı elektrik çarpmıştı düzeldi, doğaya saldık. Şu anda 30 dan fazla hayvanımız var. En yoğun olduğu dönemlerde 100 kadar hayvanımız oluyor. Bazısını eşe dosta veriyoruz bazısını ise doğaya salıyoruz. Bunları gerek Türkiye gerekse dünyanın farklı ülkelerinden tedarik ediyoruz” dedi.

kus2-001.jpg

"24 SAATİMİ HAYVANLARLA GEÇİRİYORUM"
Günün her saatini hayvanlar arasında geçirdiğini kaydeden Karlankuş, “Burası aynı zamanda bir iş yeri. Gelen müşterilerimiz arasında hayvan sevgisi olanlar var. Dolayısıyla burada özledikleri ortamı yaşama fırsatı buluyor. Bazı insanlar tavşanlarımıza dokununca kendini mutlu hissediyor. 24 saatim hep burada geçiyor. Biz gönüllü bakıcıyız. Vatandaş doğada, ormanda bulduğu yaralı, bakımsız hayvanı bize getiriyor. Biz de bakımını yaparak daha sonra doğaya bırakıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu sevgi çocukluktan beri gelen bir sevgi. Ailece hayvan sevgimiz var. Hatta kızım evde ayı bakmak istedi. Açıkçası evde hayvan bakımına pek taraftar değilim. Burasının ismini Karadeniz Kuş Cenneti koydum. Türkiye’nin farklı yerlerinde bu tarzda yerler var. Karadeniz’de sadece Samsun’da var. Bizde bölgeyi temsilen böyle bir şey yaptık” diye konuştu.

kus1-001.jpg

Tesisinde gezen tavus kuşlarını elleri ile besleyen Karlankuş, tesisini gezmeye gelenlerin kuş sesleri arasında stres attığını söylüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum