1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DOST Rize'ye demir attı!
DOST Rize'ye demir attı!

DOST Rize'ye demir attı!

Rize'ye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ' TCSG DOST' Arama Kurtarma Gemisi demir attı

A+A-

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı 'TCSG DOST Arama Kurtarma Gemisi Rize Limanı'na demir attı. Gemi 14.00, 17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olarak gezilebilecek. 

dost4.jpg

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG DOST, açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra, yangın söndürme ile kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabiliyor, donanıma ve helikopter iniş-kalkış, taşıma imkan kabiliyetine de sahip.

dost3.jpg

Ayrıca TCSG DOST Komutanlığı seyir radarı, su üstü arama radarı, elektrooptik gündüz ve gece görüntüleme sistemleri, kesintisiz muhabere sistemleri gibi imkan ve kabiliyetleri bulunuyor.

dost2-001.jpg

Gemi aynı zamanda keşif karakol, kaçakçılığı önleme, ana görev fonksiyonu olan arama kurtarma görevlerini icra edebilme, akaryakıt yangınlarında kullanılan foam ve deniz suyu tulumbası bulunan 2 adet saatte bin 200 metreküp kapasiteli, 120 metre atma mesafeli harici yangın söndürme sistemi marifetiyle yangın söndürme, yağ sıyırıcı cihaz ve bariyerler marifetiyle kirlenmeyi önleme ve yayılmayı durdurma kabiliyetlerine sahip.

dost1-001.jpg

TCSG DOST Gemisi Rize Limanı'nda 1 gün süreyle demirli kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum