1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Düğün fotoğrafları stüdyolardan yaylalara terfi etti!
Düğün fotoğrafları stüdyolardan yaylalara terfi etti!

Düğün fotoğrafları stüdyolardan yaylalara terfi etti!

DÜĞÜN FOTOĞRAFLARINDA YAZIN GELİŞİYLE BİRLİKTE YAYLALARA RAĞBET ARTTI

A+A-

ERSEN KÜÇÜK
En özel anların ölümsüzleştirilmesi için bugüne kadar stüdyolarda çekilen fotoğraflar, yerini açık alanlara, şimdilerde ise yazın gelişiyle birlikte yaylalara bıraktı. 

yayla-002.jpg

Fotoğrafçılık sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Karfo Ajans yetkilisi Ercan Yetimoğlu, düğün fotoğrafı çekimlerinde son 10 yılda büyük değişimler yaşandığını söyledi.

Yetimoğlu, "Unutmak istemediğimiz, özenle hazırlandığımız mutlu günlerimizi uzun yıllar sonra fotoğraflar sayesinde hatırlar, fotoğraflara her baktığımızda o güne geri döneriz. Bu nedenle özel gün fotoğrafçılığı düşünüldüğünden çok daha önemli bir hal aldı. Daha önceden özel ekipmanlarla hazırlanan stüdyo ortamlarında çekilen düğün, nişan, mezuniyet gibi özel gün fotoğrafları hızlı bir değişimle dış ekranlarda çekilmeye başlandı. Özel olarak hazırlanan stüdyolar yerlerini açık alanlara bıraktı. Şimdilerde sadece vesikalık fotoğraf çekimleri için stüdyolar tercih ediliyor. Diğer bütün çekimler için açık alanlar kullanılıyor. Özel dekorlarla hazırlanan stüdyoların bile eski popülaritesi kalmadı" dedi.

"İYİ BİR FOTOĞRAF GÜZEL SONUÇLANAN IŞIKLA ELDE EDİLİR"
Fotoğraf çekimlerinde bol manzaralı, tarihi dokular, gün batımları, lüks havuzlu mekanların özel günlerde daha çok tercih edildiğini kaydeden Yetimoğlu, “Dış mekan çekimi yapılacak olan alanlara ışık ekipmanları getirilerek açık havada çekim alanları hazırlanmakta. Daha önceleri reklam ve moda sektörü tarafından tercih edilen açık alanlar günümüzde evlenecek olan çiftler tarafından tercih edilmeye başlandı. Şimdilerde çiçekli, bol manzaralı, tarihi dokular, gün batımları, lüks havuzlu mekanlar, yaylalar özel günlerde daha çok tercih edilir oldu. Fotoğraf çekimi için kullanılacak mekanın iyi değerlendirilmesi özellikle güneş ışığının vuruş açısına göre çekimin planlanması fotoğrafın kalitesi için çok önemlidir. İyi bir fotoğraf güzel sonuçlanan ışıkla elde edilir. Stüdyo ortamında dört duvar arasındaki çalışmalar dış mekana çıkınca güzelliğinin yanı sıra yanlış kullanılan ışıkla göz tırmalamaya da başladı. Mekan ağırlıklı çekimler ön plana çıktı. Ama gelecek nesillere sizi tanıtıcı fotoğraflar bırakmalısınız mekan fotoğrafı değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum