1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Dünya saatleri geri alacak ama Türkiye durduracak
Dünya saatleri geri alacak ama Türkiye durduracak

Dünya saatleri geri alacak ama Türkiye durduracak

Dünya genelinde birçok ülkede 25 Ekim'de saatler geri alınacak ancak bu uygulama Türkiye'de gerçekleşmeyecek. Kullandığımız akıllı telefonlar bu durumun farkında olmadığı için saatlerimiz 25 Ekim'de geri alınabilir.

A+A-

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde gün ışığından faydalanmak amacıyla Türkiye, kış saati uygulamasına 8 Kasım'da geçiş yapacak. Ancak bu durumun farkında olmayan akıllı telefonlar kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla kendini 25 Ekim sabahı geri almış olacak. Bunun önüne geçmek için ise Android ve iPhone'larda saat ayarı yapılması gerekiyor. 

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin yapıldığı gün dünya saatleri bir saat ileri almış; ancak Türkiye seçimler nedeniyle karışıklık yaşanmaması adına bu uygulamayı bir gün sonrasında yapmıştı. Fakat cihazlar Türkiye'nin durumunu algılamadığından dünyaya uyarak saatleri ileri aldı. Birçok vatandaş seçim gününde sandığa bir saat erken gitmek zorunda kalmıştı.

Dünyayla beraber tüm ülkeler kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye ile beraber Fiji ve Kuzey Kore bu programa uymayacak.

TELEFONLARDA SAAT AYARI

Kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla telefonlar kendini 25 Ekim sabahı geri almış olacak. Bunun önüne geçmek için ise Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.

iPhone için;

Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın.

Android için;

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız