1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DÜNYADA EN FAZLA ÇAYI TÜRKLER İÇİYOR
DÜNYADA EN FAZLA ÇAYI TÜRKLER İÇİYOR

DÜNYADA EN FAZLA ÇAYI TÜRKLER İÇİYOR

DÜNYANIN EN KALABALIK İKİ ÜLKESİ OLAN ÇİN VE HİNDİSTAN’DAN SONRA DÜNYADA EN FAZLA ÇAYIN TÜKETİLDİĞİ ÜLKE TÜRKİYE

A+A-

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Çin ve Hindistan’dan sonra dünyada çayın en fazla tüketildiği ülke Türkiye oldu. 
Birleşmiş Milletler Dünya Tarım Örgütü’nün (FAO) verilerine göre, dünyada ortalama kişi başına çay tüketimi 1 kilonun altında belirlenirken, Türkiye’de ise bir kişinin yıllık çay tüketim ortalaması 3 kilonun üzerine çıkıyor. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi Çin’de yılda ortalama 1 milyon 600 bin kilo kuru çay tüketilirken, dünyanın nüfusunu en yoğun ikinci ülkesi olan Hindistan’da yılda 1 milyon tona yakın çay tüketiliyor. Dünyada çayın en fazla tüketildiği 3. ülke ise ortalama 240 bin tonla Türkiye. Ülkelerin nüfuslarına orantılandığında ise dünyada en fazla çay Türkiye’de içiliyor.
Türkiye çay üretiminde ise yıllık ortalama 220 bin ton ile 5. sırada. İlk sırada ise 1 milyon 763 bin dekar alanda 1 milyon 940 bin ton civarında çay üreten Çin geliyor. Ardından ise sırayla Hindistan, Srilanka, Kenya, Endonezya, Vietnam, Myanmar ve Türkiye geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum