1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Dünyanın en hafif maddesi üretildi
Dünyanın en hafif maddesi üretildi

Dünyanın en hafif maddesi üretildi

HRL, CalTech ve UC Irvine laboratuarlarındaki araştırmacıların ortak çalışmaları sonucu dünyanın en hafif maddesi üretildi.

A+A-

Bu yeni madde, hafifliği tartışılmaz strafor köpük ve zamanımızın en hafif maddeleri arasında yer alan aerojel’den bile 100 kat daha hafif. Scroll.com.tr’nin haberine göre malzeme, sadece 100 nanometre kalınlıktaki içi boş tüplerden oluşan bir kafes yapısına sahip. Sadece 1.1 mg/cc ağırlığa sahip en hafif aerojel’i geçen madde 0.9 mg/cc ağırlığa sahip.  

Dünyanın en hafif maddesi
Ayrıca beklenmedik şekilde güçlü çıkan maddenin darbe emici özelliği de bulunyor. Üzerine uygulanan kuvvete direnç gösteren madde şeklini koruyabiliyor ki bu da metal olarak nitelendirilebilecek bir madde için oldukça ilginç bir durum. Aslında günümüzdeki mimari yapılardan ilham alınarak üretilen madde için araştırmacılar, çok hafif olmalarına rağmen aynı zamanda bir o kadar da sağlam olan Golden Gate köprüsü ve Eyfel Kulesini kendilerine referans aldılar. Bu yeni şaşırtıcı madde ile, ileriki dönemlerde hafif ama bir o kadarda sağlam yapıları veya cihazları görmek mümkün olacak gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız