1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Dünyanın en kanlı festivali
Dünyanın en kanlı festivali

Dünyanın en kanlı festivali

Boğaları mızraklarla öldüren, dar sokaklarda insanların üzerine salan ve buna şenlik diyen İspanyollar'ın en kanlı festivali.

A+A-

Yerel saatle sabah 08.00'de başlayan ve normalde 2,5-3 dakika arasında boğaların yaklaşık 800 metrelik bir yoldan arenaya kadar koşturulması etkinliğinde, dün boğalardan birinin gruptan kopup yalnız kalması sonucu, koşu 6 dakika sürdü.

Boğaların yaraladığı 13 kişiden 46 yaşındaki bir İspanyol, 23 yaşındaki bir Meksikalı ve 26 yaşındaki bir Almanın, durumlarının ciddi olması yüzünden ameliyata alındığı bildirildi.

Bu arada 18 yaşından küçüklerin koşuya katılmasının yasak olmasına rağmen, dünkü koşuda 10 yaşındaki çocuğuyla koşan bir kişi, belediye tarafından 150 avro para cezasına çarptırıldı.

Öte yandan San Fermin festivaline dünyanın dört bir yanından binlerce kişi katılırken, 9 gün süren festival, nüfusu yaklaşık200 bin olan Pamplona'ya büyük bir ekonomik gelir sağlıyor.
Kentteki tüm oteller dolarken, koşunun yapıldığı sokaktaki balkonlar, 3 dakikalık koşu için kişi başına 60 avroya kadar kiralanıyor.

San Fermin'in dünyaca üne kavuşmasında büyük bir paya sahip olan Amerikalı gazeteci yazar Ernest Hemingway'in Pamplona'da kaldığı oteldeki oda fiyatları ise 1200 avroyu buluyor.

400'den fazla kültürel ve sanatsal etkinliğin düzenlendiği Pamplona'da, özellikle gençler alkolün etkisiyle olay çıkartırken, festivalin ilk 5 gününde hastanelerin acil servislerine 460 kişinin başvurduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum