1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünyanın Renkleri Zil Kalede Buluştu
Dünyanın Renkleri Zil Kalede Buluştu

Dünyanın Renkleri Zil Kalede Buluştu

Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, 'Dünyanın Renkleri Zil Kalede Buluştu' teması ile uluslararası resim sergisini zirvede açtı.

A+A-

Açılışta bir konuşma yapan Femin-Art Genel Başkanı Şükran Üst, “Sanat, kimi zaman insanı birdenbire alıp götüren ve derinlik sunan bir tablo, kimi zaman da dakikaları durduran mısralardır. Kimi zaman ise sanat, hayatı yeniden sorgulayacak, insanoğlunun her şeyini yeniden tanımlayacak tınılardır. Her ne olursa olsun sanat, yaşama anlam, zenginlik ve güzellik katan bir olgudur. Bugün burada 20 ülkeden sanatçının katıldığı 8. Uluslararası resim festival ve çalıştayımızda Rize’de yaptığımız resimleri sergilemek için bir aradayız. Bu sergi açmamızın amacı Rize’nin en güzel coğrafyası olan Çamlıhemşin Zil Kalenin tarihi kalesini de dünyaya tanıtmak. Bizi şu anda dünyanın birçok ülkesinden izliyorlar. 23 ülkede temsilcilerimiz var. Bölgemizin güzelliklerini etkinliklerimizle tanıtıyoruz. Bu etkinliklerimize destek veren herkese çok teşekkür ederim. Özellikle serginin açılışına destek veren Rize valisinin eşi, Sayın Hanife Yazıcı’ya, Çamlıhemşin Kaymakamı Sayın Aziz Gölbaşı’na, Ebruli Yaşam ve Sanat derneği başkanı Hülya Cerrahoğlu ve üyelerine teşekkür ederim.” dedi.

zilkale4-001.jpg

Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı da yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir etkinliği ilçemize ve Zil Kale’ye taşımanız bizi çok mutlu etti. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk.Sanat toplumları birleştirir, kaynaştırır. Başka etkinliklerde sizleri yine misafir etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

zilkale3-001.jpg

Rize valisinin eşi, Hanife Yazıcı ise “Geçen yıl Pazar’da yapılan uluslararası festivale katılmıştım. 28 ülke sanatçısının tuvallerinin başında yöremizi resimlemeleri beni çok etkiledi. Rize’miz adına yapılan her etkinliğe destek vermek sayın valimizi de beni de mutlu ediyor. Bu yıl destekleme kararını geçen yıldan vermiştik. Uluslararası yapılan festivalde Rize’de yapılan çalışmalara katıldım; çok güzel bir etkinlik olmuştu. Bu güzel etkinlikte yapılan resimleri burada sergilemeye karar vermiştik. Femin-Art bölgemiz için önemli etkinliklere imza atıyor. Biz de onların bu etkinliklerine destek vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

zilkale1-001.jpg

Sergiye Pazar kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, Rize Vali Yardımcılarının eşleri, kurum amirleri ve sanatçılar ile sanatseverler katıldı.

zilkale2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız