1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Dünyayı bu cihaza sığdırdılar
Dünyayı bu cihaza sığdırdılar

Dünyayı bu cihaza sığdırdılar

Apple'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı cihaz piyasada. Bu cihazla interneti, iPod özelliğini ve cep telefonunu kullanabiliyorsunuz.

A+A-

Apple şirketi, uzun süredir üzerinde çalıştığı, mobil telefon ve geniş ekranlı iPod ile internet erişimini tek bir cihazda birleştiren iPhone'u tanıttı.
Haziranda ABD, 2007 başında da Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak ürünün 4 GB kapasitelisi 500 dolara, 8 GB olanı ise 600 dolara satılacak.
Geniş bir dokunmatik ekran ve yeni bir yazılım temelinde kullanıcı arayüzüne sahip iPhone, kullanıcılara parmaklarıyla ekranda bir isme veya numaraya dokunarak arama yapma imkanı sağlıyor. Ayrıca, bir PC, Mac veya Yahoo gibi internet hizmetinden kullanıcı bilgisi alınmasını da olanaklı kılıyor.
Veri iletimi için EDGE ve Wi-Fi kablosuz teknolojilerini kullanan, quad band iletişim altyapısıyla çalışan GSM telefonuna sahip iPhone, SMS yazarken yanlış yazmaya engel olan ve yanlışları düzelten "Qwerty" uygulamasını da sunuyor. İki megapiksel kamera ile bir PC ya da Mac ile uyumlu fotoğraf yazılımını bünyesinde bulunduran aygıt, ayrıca, geniş dokunmatik ekranla kullanıcısına şarkı, sanatçı, albüm ve şarkı listelerine bir parmak hareketiyle ulaşma olanağı sağlayan tam bir iPod görevi görüyor.
Tüketiciye, müzik, sesli kitap, sesli ve görüntülü podcast, müzik videosu, televizyon programı ve film izleme gibi alternatifler sunan ürünün ekranı ise 3,5 inç. 802.11 b/g Wi-Fi ile kablosuz internet ağına bağlanabilen iPhone, ayrıca Google'ın harita hizmeti ile Apple'ın harita uygulamasını kullanabiliyor.
Cihazın üzerindeki yakınlık sensörleri, iPhone kulaktan uzaklaştırıldığı anda ekranı kapayarak, enerji tasarrufu sağlıyor ve tekrar dokunana dek kapalı kalıyor. Apple şirketi, telefonların ABD'de tanıtımı ve satışı için Cingular servis sağlayıcısı ile anlaştı. Diğer yandan, HP, fotokopi, tarama ve baskının tek bir cihaz ile yapılabildiği bir cihaz üretti. HP'nin piyasaya sunduğu "hepsi bir arada" modellerinin, özellikle KOBİ'lere ve mikro işletmelere entegre bir çözüm olanağı sağlıyor.
Dakikada 8 sayfa renkli ve siyah-beyaz baskı alabilen, bellek kartı takılabildiği için dijital fotoğraf makinelerinin kartlarını takarak doğrudan fotoğraf baskısı yapılabilen ve aylık baskı kapasitesi 35 bin sayfa olan HP renkli LaserJet CM1015 modelinin fiyatı KDV artı 699 dolar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız