1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Düzceli Rize Valisi, Rize heyetini memleketine götürdü
Düzceli Rize Valisi, Rize heyetini memleketine  götürdü

Düzceli Rize Valisi, Rize heyetini memleketine götürdü

Düzceli olan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Meclisinden oluşan heyet Düzce'ye gitti

A+A-

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) yöneticileri Düzce’ye geldiler. 

duzce6.jpg

Düzceli olan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Meclisinden oluşan heyet ilk olarak Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

DTSO Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı tarafından karşılanan heyete Meclis Toplantı Salonunda Düzce ile ilgili bilgiler aktarıldı.

DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek “Sizleri burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Rize’nin benim için önemi büyük çünkü bende Rizeliyim. Düzceli bir Valimiz sizin ilinizde görev yapıyor” dedi.

duzce5.jpg

DTSO Başkanı Fahri Çakır ise gelen heyeti Düzce ile ilgili bilgiler aktardı. Rize ile Düzce’nin birbirine benzer özelliklerinin çok olduğunu ifada eden Çakır, “DTSO 1959 yılında kurulmuş. 3 bini aktif toplam 4 bin’e yakın üyemiz var. 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşvikten faydalanması bizleri adeta uçurdu. Depremle yıkılmış olun şehrimizi ayağa kalkmasında önemli katkısı oldu. Bunun ardından gelen bölgesel teşvikte de Düzce 4. Bölgede yer alıyor. İstihdam noktasında istediğimiz noktaya ulaştık diyebiliriz. 2005 yılında seçici olmadan kim gelirse gelsin diyorduk fakat geldiğimiz noktada artık seçici davranıyoruz. İleri teknoloji artık yöneldik diyebiliriz” dedi.

duzce4.jpg

“DÜZCE’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULSUN İSTİYORUZ”

DTSO Başkanı Fahri Çakır, Gümrük Müdürlüğünün Düzce’ye de kurulmasını istediklerini belirterek “İstanbul ve Ankara arasında bulunun ilimizde 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşvik edilmesi yasası ve ardından gelen 4. Bölge olmamız dolayısıyla adeta İstanbullu yatırımcıların cazibe merkezi olduk. Düzce’de gerçekleştirilen üretimin yüzde 60’ı İstanbul’dan ihraç ediliyor. Yani ihracat kalemleri Düzce’ye yazılmıyor. Biz bu nedenle Gümrük Müdürlüğünün Düzce’ye de kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çakır son olarak konuşmasında sanayicinin ara eleman sıkıntısı çektiğini bildirdi.

Toplantıda konuşan RTSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu’da Düzce’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

duzce3.jpg

DTSO ÜYELERİNİ RİZE’YE DAVET ETTİ

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize ile ilgili bilgiler verdi. Karamehmetoğlu, “Rize çayın başkenti. Ekonomimizin ana unsuru çay. İlimizde 200 çay fabrikamız var. Rize bir liman şehri. Rize arsa üretebilen bir il değil. Rize’de bir adet organize sanayi bölgesi oluşturabilmek için 2 bin 800 kişiden tapu aldık. Rize’den 400 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştiriyor. Rize’de Çay üretiminin yanı sıra bunun yanına koyabileceğimiz en önemli şey turizm. Turizmi 12 aya yaymak için çalışma yapıyoruz” dedi.
Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Düzce Ticaret Sanayi Odası ve yöneticilerini Rize’de ağırlamak istediklerini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ta Rize’nin en önemli gelir kaynağının çay olduğunu işaret ederek “Turizme büyük önem veriyoruz. Bu konuda da önemli bir yol aldık” dedi.
Başkan Kasap, ilin nüfusunun 340 bin olduğunu fakat nüfusa kayıtlı insan sayısının 740 bini geçkin olduğunu söyledi.

duzce2.jpg

RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise Düzce Üniversitesi ile RTE Üniversitesinin aynı yıllarda kurulduğunu işbirliğini arttırmak için burada olduklarını söyledi.
Son olarak konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı ise “Hizmet ederken öne önemli nota kurumlar ve kuruluşlar arasındaki uyum çok önemli. Biz bunu yapıyoruz. Bunu da başardık” dedi.
Türkiye’nin değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Yazıcı “İyi ki Türkiye değişiyor gelişiyor. Ülkemizin refah seviyesi yükseltmez bizlerin görevi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise Düzce OSB’lerle ilgili kısa bir sunun gerçekleşti. Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile son buldu.

Rize Heyeti, DTSO’nun ardından Vali Ali Fidan’ı ziyaret etti. Ziyarette yapılan konuşmalarda Rize ile Düzce arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi gerektiği vurgulandı. 
Rize’nin Düzceli Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve RTSO Meclisi üyelerinin Düzce ziyaretinde DTSO’dan sonra ikinci durakları Valilik oldu.

Vali Ali Fidan Rize heyetini protokol üyeleri ile birlikte kapıda karşılarken, bu ziyaretin Düzce ile Rize arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını belirtti.

duzce1.jpg

Vali Fidan, “Bu ziyaret Rize il ikili ilişkilerin gelişmesine, iyi bir işbirliği içine girilmesine vesile olacaktır. Düzce, Ankara ile İstanbul’un ortasında, doğal olarak Rize’ye benzer özellikler gösteren, Ankara’nın en yakın denize ulaşım noktasında güzel bir Anadolu şehri. Sayın Valimizin Düzceli olması hasabiyle bir ayrıcalığımız da var” dedi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise Düzce’de sıcak karşılandıklarını söylerken, iki şehrin her manada birbirine destek olmasını bir Düzceli olarak gönülden istediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum