1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. EL YAPIMI ŞİMŞİR KAŞIKLAR İLGİ GÖRÜYOR
EL YAPIMI ŞİMŞİR KAŞIKLAR İLGİ GÖRÜYOR

EL YAPIMI ŞİMŞİR KAŞIKLAR İLGİ GÖRÜYOR

Tava tencere çizmeyen, sağlıklı olmalarıyla meşhur el yapımı şimşir kaşıklar pazarda ilgi görürken, satıcısı para kazanamadığını söylüyor!

A+A-

Yıllardır kendi el emeği ile yaptığı şimşir kaşıklarını satan Ahmet Sarıkoca(68), emeğinin karşılığını alamadığını söyledi.

Yaptığı işin çok zahmetli olduğunu, maddi açıdan karşılığını alamadığını ama işini sevdiği için hobi olarak yaptığını söyleyene Sarıkoca," Bu işi yapan artık pek fazla yok. Ben de yakın zamanda şimşir kaşıkları yapımını bitireceğim. Çok zahmetli bir iş ve emeğinin karşılığını kesinlikle alamıyorsunuz. Ben hobi olarak yaptığım için çok maddi yönünü düşünmüyorum. Artık benim için emeklilik zamanı geldi” dedi.

47253.jpg

Sattığı şimşir kaşıkların vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam etmesi üzerine her hafta ilçe pazarlarında boyutlarına göre, 5 ve 10 TL’ye kaşıkların satışını yapan Sarıkoca,“Yemeklerini farklı bir lezzetle yapmak isteyen hanımlar bu kaşıkları tercih diyorlar. Fiyatları uygun, ilgi güzel.Tencere ve tavalara zarar vermeyen, damak tadını artıran şimşir kaşıkları özellikle Ramazan ayında daha fazla satılıyor. Bu kaşığın hammaddesi olan şimşir ağacını Artvin’den, zaman zaman da Konya’dan karşılıyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum