1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Engelliler Gününde Engelli Merkezine Denetim
Engelliler Gününde Engelli Merkezine Denetim

Engelliler Gününde Engelli Merkezine Denetim

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan Özel Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, denetimde bulundu.

A+A-

Rehabilitasyon merkezinin yatakhanelerinin tamamını dolaşarak hastalarla bire bir sohbette bulunan Kaymakam Aslan, aynı zamanda hastaların sıkıntılarını dinledi. Merkezin yemekhane, etkinlik salonu ve idari bölümlerini de inceleyen Kaymakam Aslan, rehabilitasyon merkezi müdürü Metin Ayar’dan hastalar  ve merkez hakkında bilgi aldı.

kaym4-001.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yaptığı incelemede Rehabilitasyon merkezinde sunulan hizmetin standarda uygun olduğunu ifade ederek, “Merkezde hizmet sunulan vatandaşlarımızın mental, ruhsal veya fiziksel sıkıntıları olan insanlar. Bir kısmının her türlü öz ihtiyacı yatakta karşılanıyor. Çalışanların merkezde barınanlarla diyaloglarının samimi ve sıcak olduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmayıp sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığı, her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Engelli vatandaşlarımıza verebileceğimiz en büyük destek onlara saygı göstermek, onlarında toplumun eşit bir paydaşı olduğunu kabul ederek, dışlamamaktır. Bunun için de engellilere acıyarak değil belli imkânlara ulaşma hususunda önlerinde ki engelleri kaldırarak yardımcı olmalıyız. Engellileri toplumun ayrımcılığa uğrayan, dışlanmış bir kesimi olmaktan, birilerinin yardımına muhtaç olmaktan çıkarmalıyız. Özellikle şehirlerimizin mimarisini ve günlük kullanım alanlarımızı engelli vatandaşlarımızın da kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamalarına imkan sunacak şekilde dizayn etmek zorundayız.  Unutmamız gerekir ki engelli vatandaşlarımızın ayrı dünyaları yoktur. Bu dünya hepimizin. Bunu bilerek yaşayalım ve yaşatalım. Onların hayata bağlanmaları için bir elde biz uzatalım ve bütün engelleri beraber aşalım.” dedi. 

kaym3-001.jpg

kaym2-001.jpg

kaym1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum