1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Erkekler kadınlardan daha iyi çay topluyor!
Erkekler kadınlardan daha iyi çay topluyor!

Erkekler kadınlardan daha iyi çay topluyor!

Rize’de düzenlenen Çay Toplama Yarışması’nda bilinen bir gerçek değişti. Erkekler çay toplamada kadın yarışmacıları geride bıraktı.

A+A-

Rize Belediyesi 8. Çay ve Yaz Sporları Şenliği’nde Çay Toplama Yarışması düzenlendi.

cay-004.jpg

Taşlıdere Mahallesi’nde düzenlenen yarışmaya 5’i erkek 19 yarışmacı katıldı.

Yarışmada yarışmacılardan beş dakika boyunca en çay yaş çay yaprağını toplamaları istendi.

Yarışmacılar birinci gelebilmek için ellerindeki çay toplama makasları ile kıran kırana yarıştı. 5. dakikanın sonunda toplanan çaylar tartıldı.

Toplanan çaylar tartıldığında ise Rize’de bilinen bir gerçekte değişti.

Rize’de çay tarında yaygın olarak kadınlar çalıştığı için en çok çay toplayan kişinin de kadın yarışmacılar arasında çıkacağı tahmin ediliyordu. Ancak erkek yarışmacılar kadınlara fark attı.

Kadın yarışmacıların topladığı çay yaprağı miktarı 10-15 kilo arasında değişirken erkek yarışmacıların 15 kilonun üzerinde çay toplaması dikkat çekti.

Yarışmanın galibi 5 dakika içerisinde topladığı 20 kilo çayla Bayram Dinç oldu. Dinç yaptığı açıklamada, “Ben çay üreticisiyim. Yarışmaya katılırken de iddialıydım. Çakma bir çay üreticisi değilim. Yarışmada eline ilk kez makas alan yarışmacılar da olduğunu fark ettim” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum