1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ermeni asıllı Rus Yönetici aldılar!
Ermeni asıllı Rus Yönetici aldılar!

Ermeni asıllı Rus Yönetici aldılar!

Arsinspor Türk futbolunda bir ilki gerçekleştirerek ithal yönetici transfer etti. Ermeni asıllı Rus iş adamı Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

A+A-

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'nde mücadele eden Arsinspor'da, Ermeni asıllı Rus iş adamı Ambardzhyan Karapet başkan yardımcılığı görevine getirildi.
Arsinspor'da yöneticilik yapan Şeref Bektaşoğlu ile 11 yıldır ortak olduğunu belirten Karapet, kendisine yapılan teklifi kabul etmesinde Bektaşoğlu'nun büyük etkisi olduğunu söyledi.

Dubai'deki işlerini yarıda bırakarak Bektaşoğlu'nun teklifi üzerine Trabzon'a geldiğini ifade eden Karapet, "Arsinspor'a maddi ve manevi olarak elimden ne gelirse vermeye hazırım. Hatta yaptığım ihracatta geliri Arsinspor'a bütçe olarak ayıracağım" dedi.
Rusya'dan Arsinspor maçlarını izlemek için geleceğini ve Arsinspor'un Abramoviç'i olacağını anlatan Karapet, "Amacım Arsinspor'a yönetici olduğum ilk yılda şampiyonluk yaşamaktır. Bunun yanında Ermeni-Türk dostluğunun köprülerini spor alanında atmak istiyorum" diye konuştu.
Ermeni gazeteci Hrant Dink'in Trabzonlu bir genç tarafından vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ise Karapet, "Bu konuda Türkiye'ye haksızlık yapıldı, önyargılı olundu. Bir kendini bilmez kişinin işlemiş olduğu cinayetten dolayı tüm Türk halkını yargılamak yanlış olur. Rusya'daki Ermeniler de benim gibi düşünüyor" ifadelerini kullandı.
Bektaşoğlu ise Karpat'ın Rusya'nın en önemli iş adamlarından biri olduğunu belirterek "11 yıldır kendisiyle iş ortaklığı yapıyorum. Karpat'ın Arsinspor'a fayda sağlayacağını düşündüğümüz için kendisine böyle teklif yaptık. O da bizi kırmadı, bu görevi kabul etti" diye konuştu.
Türk futbolunda bir ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bektaşoğlu, "Biz ithal yönetici transfer ederek futbol tarihinde bir ilki başardık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız