1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Esnaf ve velilere servis uyarısı
Esnaf ve velilere servis uyarısı

Esnaf ve velilere servis uyarısı

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası (TT İşveren Sendikası) Karadeniz Bölge Başkanı Recep Ali Avcı, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenci servisleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

2017-2018 eğitim öğretim yılının tüm eğitim öğretim camiasına hayırlı olmasını dileyen TT İşveren Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı Recep Ali Avcı, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim yılında öğrenci servisi hizmeti verecek toplu taşıma esnafına  ve velilere çağrıda bulundu.

TOPLU TAŞIMA SEKTÖRÜ ZORUNLU SİGORTA VE AKARYAKIT FİYATLARI ALTINDA EZİLDİ

2016-2017 yılı içerisinde taşıma sektöründe hizmet veren bunun yanında öğrenci servisi hizmeti veren dolmuş, minibüs ve özel servis şirketlerinin yükünün çok fazla arttığına dikkat çeken Avcı, “sigorta sektöründe değişkenlik gösteren ve fahiş fiyatlı trafik sigortası, zorunlu koltuk sigortası, taşımacılık sigortası ve bunun yanında akaryakıt fiyatlarında ki yükselişler toplu taşıma sektöründekileri zor durumda bırakmıştır. Toplu taşıma sektöründe hizmet veren firmalar ve çalışanlar Akaryakıt zamları ve trafik sigortası zamları altında ezilmiştir.” dedi.

BÜYÜK ŞEHİRLERE GÖRE KÜÇÜK İLLERDEKİ FİYAT FARKI ÇOK BÜYÜK

2017-2018 Eğitim öğretim yılında büyük şehirlerde 0-3 km öğrenci servis fiyatlarının 410 TL ile 611 TL aralığında olduğunu belirten Avcı, Karadeniz Bölgesindeki birçok ilde Öğrenci Servisi taşıma ücretlerinin km başına 8 TL ile 10 TL arasında olduğuna dikkat çekerek bu fiyatın diğer illere bakıldığında çok düşük bir rakam olduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE YÜZDE 13 ZAM UYGULANACAK

2017-2018 eğitim öğretim yılı öğrenci servislerine yüzde 13 oranında bir zammın uygun görüldüğünü ifade eden Avcı, toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren öğrenci taşıma servisi firma sahiplerini zam oranlarını buna göre ayarlamaları konusunda uyardı.

TAŞIMALI EĞİTİMDE MAĞDURİYET

Avcı, taşımalı eğitim kapsamında kapanan köy okullarını merkez okullara taşıma sisteminde hizmet veren toplu taşımacıların mağdur edildiğini kaydetti…

2016-2017 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının taşımalı eğitime zam vermediğini ifade eden Başkan Avcı, Bakanlığın bu yılda yüzde 7’lik bir zam oranı ile toplu taşıma yapanları imzaya davet ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

VELİLER BU EVRAKLARI İSTESİN

Öğrenci servisi olarak hizmet veren firmaların yanında birçok hukuksuz öğrenci servisi yapan şahısların varlığına dikkat çekerek velileri uyaran TT İşveren Karadeniz Bölge Başkanı Recep Ali Avcı, “En değerli varlığınız çocuklarınızı emanet ettiğiniz şoförden ve araç sahibinden mutlaka Özel İzin Belgelerini ve resmi evraklarını isteyin. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve bu Yönetmelik ile İl-ilçe trafik komisyonu kararlarına uygunluğu anlaşılan okul servis araçlarına büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerince, diğer yerlerde ise ilgili belediyelerce verilen ve okul servis aracının işletenini, şoförünü, rehber personelini, taşıtın plakasını, cinsini, taşıma sınırını ve izleyeceği güzergâhı belirten Özel İzin Belgesi verilmektedir… Bu Özel İzin Belgesi olmayan araçlara öğrencilerinizi teslim etmeyin. Öğrenci servisi hizmeti veren aracın, Trafik sigortası, Zorunlu Koltuk sigortası, Belediyeden Uygunluk Belgesi, Ruhsat fotokopisi ve aracın muayenesinin yaptırılıp yaptırılmadığına dikkat edin. Bunun yanında şoförün ehliyeti, SRC belgesi, psikoteknik belgesi, sabıka kaydı, sağlık raporu, GBT sorgusu gibi evraklarının olması şarttır. Bu evrakları görün. Çocuğunuzu emanet ettiğiniz şoförün ve aracın güvenli olup olmadığına bu şekilde karar verebilirsiniz.” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum