1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Fatih Tekke'den Trabzon'a sinyal
Fatih Tekke'den Trabzon'a sinyal

Fatih Tekke'den Trabzon'a sinyal

Trabzonspor'un unutulmaz golcüsü Fatih Tekke'den özel açıklamalar...

A+A-

Rusya'nın Zenit Kulübü'nden ayrılması gündemde olan ve kulübü tarafından İspanyol futbolcu Daniel Guiza'ya karşılık 10 milyon Euro ile birlikte Fenerbahçe'ye teklif edildiği ortaya çıkan milli futbolcu Fatih Tekke, transferi ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Tatilini memleketi Trabzon'da geçiren Fatih, Rusya'nın Zenit kulübünden artık ayrılmak istediğini belirterek, kendisi için her zaman önceliğin eski kulübü Trabzonspor olduğunu, ancak bugüne kadar Türkiye'den en ciddi teklifin Fenerbahçe'den geldiğini söyledi. Transferi ile ilgili tüm bilgilerin menajerleri aracılığı ile önce Trabzonspor Kulübü'ne verildiğini hatırlatan Fatih Tekke, "Menajerlerime de talimat olarak verdim. Öncelikle benim durumumu Trabzonspor bilecek. Trabzonspor transferimle ilgili her şeyi biliyor zaten. Bilmek zorunda, çünkü ben böyle yapıyorum. Ama Rusya'nın Zenit Petersburg'a bugüne kadar Türkiye'den en ciddi teklifi tek Fenerbahçe yaptı. 1.5 yıl öncesinde gelip çok ciddi manada paralar verip, almak isteyen kulüp Fenerbahçe'dir, ama kulübüm buna izin vermedi. Kulübüm o dönemde benim için 10 Milyon Euro istemişti" dedi.

Futbol oynayacağı bir takımda oynamak istediğini belirten Fatih Tekke, "Rusya'da maddi anlamda hiçbir sıkıntım yok. Parayı düşünsem Rusya'da kalmak benim için en akılcı yol olur, ama ben futbol oynamak istiyorum. Almanya'da bazı takımlarla görüşmelerimiz var. Bu görüşmeler olumlu yönde şekillenirse ilk tercihim Avrupa'da oynamak olacak. Ben kendimi hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

"İnsan yaşlandıkça kendi köyünü, doğduğu yeri çok özlüyor. Gün geçtikçe özlem artıyor. Ne kadar uzaklaşsa özlemi o kadar artıyor" diyen Fatih Tekke, "Trabzonspor'a gelmek tekrar nasip olursa, Türkiye'ye dönüşüm, ilk tercihim her zamanki gibi yine Trabzonspor olacaktır. Fiziksel olarak ve psikolojik olarak kendimi değerlendirdiğim zaman 5 sene daha rahatlıkla üst düzey oynayabileceğimi düşünüyorum. Yaşım 31 ve 35–36 yaşlarında Türkiye'de oynayan oyuncular var. 37–38 yaşlarında üst düzey oynayıp futbolu bırakan oyuncular var Türkiye'de. Ben de bu şekil olabileceğimi düşünüyorum. Futbolu doğduğum yerde bırakmayı, beni Fatih Tekke yapan yerde tabiî ki bırakmayı isterim. Böyle bir onuru yaşamak isterim. Benim duygularım her zaman böyle olmuştur. Futbolu beni Fatih Tekke yapan yerde, doğduğum şehirde sevdiğim şehirde bırakmak isterim" şeklinde konuştu.

 

"RUSYA'DA GÜZEL BAŞARILAR YAKALADIM"

Rusya'da önemli başarılar yaşadığını kaydeden Fatih Tekke "Rusya'da geçirdiğim yıllara baktığınızda sonuç olarak inanılmaz pozitif bir başarı yakaladım. 4 tane kupa elde ettik. Bunların iki tanesi bir oyuncunun hayal edeceği en üst düzey kupalar. Dünyanın en iyi oyuncuları ve en iyi takımlarına karşı oynuyorsunuz. UEFA Kupası, Süper Kupa, Rusya Ligi Şampiyonluğu, Rusya Kupası bunlar 2.5 yılda oldu. Takım içinde de en fazla gol atan ikinci oyuncu durumundayım. Bir oyuncu için önemli başarılar bunlar, ama kendim için ise kayıp olarak şöyle değerlendirebilirim. İlk gittiğim yıllarda Rusya'daki antrenman sahalarının elverişli olmamasından dolayı sakatlıklar yaşadım. Gelecek yıllarıma etki etti. Son bir yılda birçok şey olumlu hale geldi. Rusya'da geçirdiğim 3 yıla baktığımda benim için daha üst düzey olabilirdi. Saha dışındaki problemlerim olmamış olsaydı Arsenal’e transfer olan Arshavin gibi Fatih Tekke de bir yerlere gidebilirdi" dedi.

Rusya'ya giderken Türkiye'nin en önemli oyuncusu olarak gittiği hatırlatan Fatih Tekke, "İstanbul takımlarında oynayıp yurt dışına giden bir oyuncu benim performansımla oynamış olsaydı bu çok daha farklı aksettirilebilirdi. Gökdeniz de aynı şekilde. Şampiyon oluyorsunuz, kimse yok. UEFA Kupası'nı kaldırıyorsunuz, kimse yok. Süper Kupa'yı kaldırıyorsunuz, kimse yok, arayan yok, soran yok. Trabzonlular olarak çok iyi işler yapıyoruz, ama çok değerli olarak gösterilmiyor. Çok önem verilmiyor" diyerek, sitemde bulundu.

 

"MİLLİ TAKIM'A NEDEN ÇAĞRILMADIĞIMI BİLMEK İSTİYORUM"

Milli Takım konusunu konuştukça zarar gördüğünü de belirten Fatih Tekke, "Ortada bir sebep bir neden yok. Bunun cevabını arıyorum açıkçası yok. Bunun nedeni nedir diye, Milli Takım için veya başka bir takım için kriter ne olmalı, performans mı, kriteri nedir, yetenek mi? Bunun bir kriteri olması gerekiyor. Oynayan oyuncu mu, ama oynamayan oyuncu bakıyorsunuz bazen oynuyor. Sakat olan oyuncu Milli Takım'a gidiyor. Bunun kriterini birilerini ortaya koyması gerekiyor. Bire bir ilişkide de insanlar bir şey olduğunu söylüyor. Hocalar ve futbolcular arasında şakalar olmazsa zaten kampların geçmesi mümkün değil. Böyle bir sebep yok. Böyle bir sebep olacağını ben aklımdan bile geçirmedim. Herkes hata yapabilir. Bilmeyerek belki bir saygısızlık da yapmış olabiliriz. Eğer böyle bir şey varsa çok önemli değil, ben zaten kaybedeceğim yıllarımı kaybetmişim zaten. Türkiye'nin en yetenekli oyuncusuyken Milli Takım sayıma baktığınızda sıradan bir oyuncunun sayısından belki de daha az. Bunun sebebi benden de kaynaklanabilir, başka nedenlerden ötürü de olabilir. Ahlaken şunu söylüyorum. Böyle bir şey varsa gider özür dilemesini de biliriz. Milli Takım'a çağırılmayışımın nedenini bilmek istiyorum. Gerçekten bunun nedenini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE'DEKİ TEK HEDEFİM TRABZONSPOR FORMASI ALTINDA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK"

Fatih Tekke, Türkiye'de tek hedefinin Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak olduğunu ifade ederek, "Ben UEFA Kupası'nı da gördüm. Şampiyonlukta gördüm. Süper Kupa'yı kaldırdım. Futbola başlarken hayalim olan bordo-mavili forma ile şampiyonluk kupası kaldırabilmek en büyük hayalim. Bu benim için inanılmaz tarif edilmez bir istek. Yoksa Fatih Tekke'yi ispat etme gibi bir niyetim yok" dedi.

Kendisinden sonra kaptanlık görevini alan Hüseyin Çimşir'in takımdan ayrılmasını da değerlendiren Fatih Tekke, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Hüseyin çok sevdiğim ve işine çok saygılı olan bir arkadaşımdır. Sahada canı gönülden, yüreğiyle oynayan bir insan. Bazı şeyler şık durmuyor. Biz insanımızı küstürmeyelim. Biz içeride birbirimize bağıralım, birbirimize sevip-sevmediğimizi söyleyelim, ama dışarıdan bakıldığında bu şık durmuyor. Fotoğrafa dışarıdan bakıldığı zaman farklı algılanıyor. Hüseyin, Fatih, Hami meselesi değil. Bunlar zaten bu formayla oldular. Bu forma olmazsa mümkün değil bizler buralarda olamazdık. İnsanlar kulüplerinden ayrılabilirler, bu normaldir. Hiçbir zaman Türkiye'de siz şöyle değerlisiniz denmez. Bugün iyiyseniz iyidir. Kötüyseniz herkes arkanızdan bir şeyler söyler. Trabzonspor camiası olarak şık durmayan şeyler oluyor. Oyuncu gidebilir, ama yapılan emeklerin hepsine teşekkür edilir, alnından öpülür gönderilir. Ortada bir emek var. Trabzonlu oyuncuların takımda kalmasında her zaman fayda vardır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum