1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. FEMİN ART'TAN PAZAR'DA CANLI PERFORMANS
FEMİN ART'TAN PAZAR'DA CANLI PERFORMANS

FEMİN ART'TAN PAZAR'DA CANLI PERFORMANS

Genel Başkanlığını Pazarlı eğitimci Şükran Yangın Üst’ün yaptığı Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği tarafından 8’incisi düzenlenen Resim Festivali kapsamında Pazar Meydanında canlı performans resim çalışması gerçekleştirildi.

A+A-

PAZAR53
Aralarında 20 ülkeden yaklaşık 30 resim sanatçısının bulunduğu Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği üyesi, Pazar Meydan Parkında canlı performans tablo çalışmaları gerçekleştirirken bazı vatandaşların da resimlerini çizip kendilerine hediye ettiler.

sukranyangunust.jpg

Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel başkanı Şükran Yangın Üst, Pazar'a ayrı bir önem verdiğini ifade ederek, “Bu yıl 8. festivalimiz. 20 ülkeden gelen sanatçılarımız var. Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin Kurucu Genel Başkanıyım. Pazarlıyım. Trabzon Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmenim. Geçen yıl 28 ülkeden sanatçı vardı. Her sene mutlaka 1 günü Pazar’a ayırırım; memleketime. Bu sene 2 günümüzü ayırdık. Dün Rize’deydik bugün Pazar’dayız. Şimdi de Ayder’e çıkacağız. Ardından Batum’a geçip Tiflis şubemizin misafiri olacağız. Festivalin son 3 gününü Tiflis’te geçireceğiz. Orada güzel sanatlar bölümünde devlet üniversitesinin profesörleri bizim şubemizi kurmuş. Etkinliğimizin devamını o şubemizde yapacağız. Trabzon’da kurduğum bu derneğin 20 tane şubesi var. 15 tanesi Türkiye’de 5 tanesi yurt dışında uluslararası. Memleketime güzellikler yaşatmak istiyorum. Geçen dönem belediye başkan aday adayıydım. Partimiz başka bir seçim yaptığı için olmadı, kazanamadık ama bir dahaki dönem yine buradayım. Adayım. Çünkü kenti uluslararası boyuta taşımak istiyorum. Bir sanat kenti yapmak istiyorum, Trabzon’dan bile eski olan bu memleketim Atina’nın yeterince tanıtıldığı ve hak ettiği düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Çocukluğumdaki Pazar bile çok daha güzelken bugün modern bir Pazar beklerken maalesef hep geriye gitmiştir. Halkımızla ve sanatçılarımızla birlikte bu şehri bir sanat kenti yapmak istiyorum. Bugün sanatçılarımızla buradayız. Bu sanatçılar buradaki güzellikleri ülkelerine taşıyorlar. Birer kültür elçisi oluyorlar. Laz böreğimizi, balığımızı çok sevdiler. Hayran kaldılar, tarif istediler. Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar dünyanın dört bir tarafından, her renkten 30 sanatçı var burada.” diye konuştu.

kaymakamaslan-003.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ise yaptığı açıklamada, “Genel Başkanı hemşehrimiz olan Femin Art Derneğinin bu etkinliklerine bizler de kaymakamlık, belediye ve STK’lar olarak destek çıkıyoruz. Bu yıl 8’incisi düzenlenen festival Trabzon’dan başlayıp Rize ve devamında uluslararası boyutuyla devam ediyor. Sayın Valimizin Rize’deki destekleriyle merkezde açık alanda güzel etkinlikler oldu. Rizeli hemşehrilerimiz, farklı ülkelerden gelen kadın sanatçıların canlı performans çalışmalarını gördüler. Bu sene Pazar’da bu festivali 3. kez yaşıyoruz. ilk yıl çalışmamızda, Pazarspor otelinin karşısındaki alanda duvar boyama etkinliği yapmıştık. 2. yıl hava şartları uygun olmadığı için kapalı alanda tuval boyama, aynı gün içerisinde yaklaşık 50 civarında tablo çalışması yapılmıştı. Bu sene de daha farklı bir konseptle, Pazar şehir meydanında hemşehrilerimize açık bir şekilde, sanatçılar kendi belirledikleri kompozisyonlar noktasında resim çalışması yapmaktalar. Böyle bir etkinliğin çok güzel yönleri var. Sanata karşı olan ilgiyi öne çıkarıp, yerel yetenekleri teşvik noktasında faydaları var. İlçemizde anlamlı bir gün. ben misafir sanatçılarımıza hoş geldin derken ilçemize şeref verdiklerini ifade ediyorum.” dedi. ( Kaynak: www.pazar53.com )

festival4.jpg

festival2.jpg

galeri.gif

video1.png


FEMİN ART'TAN PAZAR'DA CANLI PERFORMANS paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum