1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fırtına kivi fidanlarını yerle bir etti
Fırtına kivi fidanlarını yerle bir etti

Fırtına kivi fidanlarını yerle bir etti

Rize'de gece başlayıp yaklaşık 3 saat devam eden şiddetli rüzgâr, kivi fidanlarını yerle bir etti. Pazar Kivi Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu, devlet desteği istedi.

A+A-

Rize’de fırtına tarım üreticilerini vurdu. Gece yaklaşık 3 saat devam eden şiddetli rüzgâr nedeniyle birçok ağaç yerle bir olurken, çiçek açan kivi fidanlarında da büyük hasar oluştu.

kivi2-003.jpg

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu, fırtına nedeniyle kivi çiçeklerinin büyük hasar gördüğünü söyledi.

17194.jpg

Başkan Memoğlu, kivinin de diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi doğal afetlerde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Memoğlu, fırtınadan dolayı büyük bir ürün kaybı yaşanacağına dikkat çekerek, “Bahçe kurulmasında teşvik mahiyetinde üreticilere destek verildi. Ancak son zamanlarda bir çok üretici kivi fidanlarını kesmeye başladı. Kivi üretiminin süreklilik kazanması için bu anlamda mağduriyetimizin giderilmesi lazım” dedi.

kivi1-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum