1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Fuhuş aracılığına 16 tutuklama
Fuhuş aracılığına 16 tutuklama

Fuhuş aracılığına 16 tutuklama

Otel ve gazinolarda yapılan operasyonda, 'cinsel sömürü amaçlı insan ticareti yapmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından 16 kişi tutuklandı.

A+A-

Artvin Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlülüğü ekiplerince Şavşat ilçesinde otel ve gazinolarda yapılan operasyonda, 'cinsel sömürü amaçlı insan ticareti yapmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından gözaltına alınan 14 erkek ve 2 bayan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Artvin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6 ay süren istihbarat çalışmaları neticesinde 24 Temmuz günü başlatılan ve "Sahara operasyonu" adı verilen çalışmada, Şavşat'ta bulunan 5 otel ve 4 gazinoda yapılan kontrollerde 15 erkek, 2 kadın olmak üzere toplam 17 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca kendilerine fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla 15 Rus, 10 Gürcistan, 1 Kırgızistan, 1 Azeri uyruklu ve 1 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 28 bayan durumları incelenmek üzere müdürlük binasına getirildi.
Otel ve gazinolarda yapılan aramada ise 2 tabanca ve bu tabancalara ait fişekler ve bilgi niteliğinde belgeler ele geçirildi. Gürcistan uyruklu bayanın yurda giriş yasağının olduğu, giriş kapsamının sahte olduğu tespit edilmesi üzerine hazırlanan evrakla birlikte Şavşat Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilirken, pasaport kanuna muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Ayrıca 3 kadın baskı, tehdit ve şiddete maruz kaldıklarını, cinsel istismara uğradıklarını beyan etmeleri üzerine koruma altına alındı. Diğer yabancı uyruklu kadınlar ise durumları incelenerek sınır dışı edildi. Yapılan sağlık taramalarında ise cinsel yolla bulaşıcı hastalık taşıdıklarının belirlendiği ifade edildi.
Operasyon sonucunda 'cinsel sömürü amaçlı, insan ticareti suçu işlemek için örgüt kurmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından Adliye'ye sevk edilen 14'ü erkek 2'si kadın toplam 16 şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum