1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Geleceğin TV teknolojisi IP
Geleceğin TV teknolojisi IP

Geleceğin TV teknolojisi IP

Geleceğin televizyonu IP TV'nin 2010 yılına kadar "çığ" gibi büyümesi bekleniyor.İşte gelceğin televizyonu.

A+A-

Telekomünikasyon Kurulu, Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin izleyiciye geniş interaktif olanaklar sağlayacak IP TV hizmetlerini imtiyaz sözleşmesi kapsamında verip veremeyeceğini incelemeye aldı.

Telekomünikasyon Kurumu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Karaçuha, yaptığı açıklamada, IP TV'nin "genişbant olanağa sahip şebekeler üzerinden internet protokolü kullanılarak şifreli veya şifresiz, ücretli ya da ücretsiz sayısal televizyon ve video hizmetlerini" içerdiğini kaydetti.

IP TV hizmeti sunulurken, televizyon kanallarının bir yayın merkezinde paketlere dönüştürüldüğünü ve geniş bant şebekeler üzerinden kullanıcılara iletildiğini belirten Karaçuha, kullanıcıların bu hizmetten modem veya decoder kullanarak yararlanabildiğini ifade etti.

IP TV hizmetlerinin bir yayın platformu olduğuna işaret eden Karaçuha, kullanıcıların hizmetleri ADSL üzerinden alabildiğini ancak televizyon yayınlarını modemdeki ikinci bir porttan alabildiğini belirtti. IP TV'nin kullanıcılara geniş opsiyonlar sunduğunu, ücretli ya da ücretsiz çeşitli video ve yayın içeriklerinin alınabildiğini anlatan Karaçuha, bu sayede kullanıcıların, örneğin sadece haber programlarını sunucudan isteyebildiğini ve bunu istediği zamanda izleyebildiğini dile getirdi.

IP TV'de en büyük gelir kalemini şebekeden verilecek yeni filmlerden elde edilecek kazancın oluşturması bekleniyor. Geniş bir kütüphaneden istediği filmi seçme imkanına kavuşacak olan izleyici, kaçırdığı bir televizyon programını da IP TV üzerinden isteyebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız