1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gençliğin bayramı coşkuyla kutlandı
Gençliğin bayramı coşkuyla kutlandı

Gençliğin bayramı coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Pazar'da çelenk sunumu ile başlayıp salondaki gösterilerle devam etti.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Saat 10.30’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Kaya’nın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan saat 11.00’de Mehmet Akif Pirim Spor Salonundaki etkinliklerle devam etti.

byr9.jpg

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Coşkun Yaşar Kurteş, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr Adil Bakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile öğretmenleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

byr8.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Spor İlçe Müdürü Halil Kaya yaptı. 

bayr7_hlky.jpg

“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs.” diyerek konuşmasına başlayan Kaya şunları söyledi: “19 Mayıs, Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, her insanımızı arkasına alarak, “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir. Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün samsuna çıkmasıyla başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesidir.”

bayr6-005.jpg

Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk Anadolu Lisesi ve Sivil Havacılık MTAL tarafından düzenlenen etkinlikler, koro tarafından seslendirilen Atatürk Çocukları oratoryo gösterisi ile sürdü. Şiir okunması ile devam eden programda Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı canlandırıldı. 
Kule gösterisinin ardından,  okullar arası erkekler halat çekme yarışları ve yine okullar arası kızlar top sektirme yarışları düzenlendi. Judo, tekvando ve kick boks gösterilerinin yer aldığı sportif etkinliklerden sonra halk oyunları gösterisi düzenlendi. Bayram, ödül töreni ile sona erdi.

bayr5-005.jpg

galeri.gif

RİZE

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı, Rize'de de büyük bir coşku içinde kutlandı. 

Rize Valiliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, Vali Kemal Çeber’in vatandaşları ve öğrencileri selamlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Folklor ve spor gösterilerinin de yer aldığı törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri taktim edildi. Tören sonrası Vali Çeber, Rize Valiliği önünde bulunan ödüllü resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 

Törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Sahil Güvenlik Komutanı Hüseyin Kepekli, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

bayr4-006.jpg

bayr3-007.jpg

bayr2-007.jpg

bayr1-006.jpg
galeri.gif

b6.jpg

b5.jpg

b4.jpg

b3.jpg

b2.jpg

b1.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum