1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Giresun çayla reklam yapacak!
Giresun çayla reklam yapacak!

Giresun çayla reklam yapacak!

Giresun'da yetiştirilen Tirebolu 42 Çay’ın, yalnızca markalaşarak Giresun’un, Tirebolu’nun adını duyurmakla kalmadığı, istihdamı da artırdığı belirtildi.

A+A-

Giresun’un Tirebolu ilçesinde “Tirebolu 42” ismi ile üretilen ve ismini Kurtuluş Savaşı’nda Tirebolulu olan Hüseyin Avni Alpaslan’ın 42. Alay’ın Komutanlığı’nı yapmış olmasından alan çay firması taleplere cevap vermek için üretim kapasitesini arttırmaya gidiyor.

Çayla her ne kadar Rize özdeşleşmiş olsa da Giresun’da çay üretimi ile dikkat çekiyor. Giresun'un Espiye ve Eynesil arasındaki bölgede yalnızca fındık değil üretilen çayın da kaliteli olduğunu belirten Tirebolu 42 Çay Genel Müdürü Yusuf Şahin, bölgenin Rize'den daha fazla güneş görmesinin çaya tiryakilerin sevdiği buruk tadı verdiğini söyledi.

29922

Bölgede üretilen çayları alarak “Tirebolu 42” ismi ile çay tiryakilerine sunduklarını belirten Şahin, üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

29923

Tirebolu 42 Çay’ın, yalnızca markalaşarak Giresun’un, Tirebolu’nun adını duyurmakla kalmadığını istihdam adına da önemli hizmetler yaptığını belirten Şahin “Üreticisinden fabrikasında çalışanına ekonomik katkı sağlamakla yetinmiyor, İstanbul başta olmak üzere Giresun, Trabzon, Çorum, Samsun, Tekirdağ ve Ankara’da açtığı reyonlarıyla ve çay bahçeleriyle de istihdam alanları oluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

29924

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum