1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Giresun'dan Pazar'a çirkin saldırı!
Giresun'dan Pazar'a çirkin saldırı!

Giresun'dan Pazar'a çirkin saldırı!

Pazar günü oynanan maçın ardından Giresun basınında çıkan tahrik edici haberler üzerine Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın açıklama yaptı.

A+A-

Hızır TONYALI - Pazar günü oynanan ve 0–0 berabere tamamlanan Pazarspor - Giresunspor maçının ardından Giresun basını ve kulüp yetkililerinin açıklamalarıyla tartışmalar alevlendi.
Çirkin yakıştırmalar
Giresunspor Başkanı Fatih Kitapçı'nın açıklamaları olarak Giresun basınında yer alan; "Pazarspor Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın elinden gelse bir tek Giresun taraftarını stada sokmayacağını söyledi. Emniyet Müdürü, kulüp başkanı isterse kalan seyircilerin alınabileceğini söyledi ama Hüseyin Yangın karşı çıktı. Başkan üzerimize yürüdü hakaretler etti." şeklindeki açıklamaları üzerine Pazarspor Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın da bir açıklama yaptı.
Seyirci almak kimin yetkisinde?
Kendisinin mizaç olarak Giresun Başkanının çizdiği profile uymadığını söyleyen Yangın, “Kesinlikle kabul etmiyorum. Elimden gelse Giresun taraftarını stada sokmam diye bir açıklama yaptığımı söyleyecek kadar gözlerini kin bürümüş. Şiddetle reddediyorum. Bu açıklamanın yapılması bile başlı başına skandaldır. Pazar Stadı bana mı ait ki ek taraftar alayım? Emniyet Müdürü stada taraftar alınması konusunda nasıl yetkili değilse ben de böyle bir salahiyete sahip değilim.” Dedi
Temsilci kabul etmedi
Başkan Yangın ısrarlı istek üzerine konuyu Federasyon Temsilcisine sorduklarını da ifade ederek, “Giresun Başkanı dışarıdaki seyircilerinin içeri alınmasını istedi biz de federasyon temsilcisinden konuyu sorduk. Mümkün olmadığını ifade ettiler. Konuk ekip için yasal 70 kişilik bilet verdik. Bunun dışındaki tüm istekler kanunsuzdur, ihlaldir. Koridora, merdivene seyirci alamazdık her halde. Kendi taraftarlarımız da dışarıda kaldı. Bize kanunsuz iş yapmadığımız için tepki gösteren ve üzerinde Türk Bayrağı bulunan federasyonun akreditasyon kartını öfkeyle yere atan Giresun Başkanı gıyabımızda yaptığı yalan yanlış açıklamalarla şahsımı hedef olarak göstermiş, olmadığımız bir kılıfa sokmuştur.” Diye konuştu.
Canlı yayına davet
Atılan iftiraları hukuki zeminde değerlendireceğini de kaydeden Başkan Hüseyin Yangın, “Ancak Giresun halkına şunu söylemek isterim ki kesinlikle ifade edilen tüm yakıştırmalar asılsız ve uydurma şeylerdir. Dost ve komşu iki kentin hem de sportif bir faaliyette böylesine uyduruk ifadelerle karşı karşıya getirilmeye çalışılması kadar çirkin ne olabilir? Yazılanları görünce başkanı telefonla aradım ama cevap vermedi. Televizyonda kendisini canlı yayına davet ediyorum. Buyursun yüzüme konuşsun” dedi.

Giresun basını bunu hep yapıyor!

30 Kasım 2006'da Pazar’da oynanan ve 4–1 Pazarspor’un üstünlüğüyle sona eren müsabaka sonrasında karşılaşmaya gelen 6 Giresunlu medyacı tamamen sakin geçen maç sonrasında kentteki gazetelere “Pazar’a spor ahlakı uğramamış!” manşetli asılsız haberler geçmişlerdi. Nerede basıldığı belli olmayan ellerindeki uyduruk yetki belgesiyle maçta kameralı çekim yapmalarının engellendiği gibi tamamen hukuksuz bir gerekçeyle kenti ahlaksız ilan edebilecek kadar ileri giden aynı kişiler şimdi de alkollü taraftarlarının çıkardığı rezaleti görmezden gelirken yanlı ve tutarsız açıklamalara çanak tutarak Pazar ve Giresun’u karşı karşıya getirebilecek tehlikeli bir oyunun parçası oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum