1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. GÜRCİSTAN FINDIKTA TRABZON'A RAKİP Mİ?
GÜRCİSTAN FINDIKTA TRABZON'A RAKİP Mİ?

GÜRCİSTAN FINDIKTA TRABZON'A RAKİP Mİ?

Türkiye fındık ticaret ve ihracatının yüzde 40'ını elinde bulunduran firmaların üye olduğu Trabzon Ticaret Borsası, Gürcistan'da inceleme yaptı!

A+A-

Türkiye fındık ticaret ve ihracatının yüzde 40'ını elinde bulunduran firmaların üye olduğu Trabzon Ticaret Borsası, Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Gürcistan'a giderek sektördeki gelişmeleri yerinden takip etti.

find2.20141116140741.jpg

Gürcistan'ın Zugdidi bölgesinde sayıları her gün artan fındık kırma ve işleme fabrikalarından dört tanesinde incelemelerde bulunan heyete, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Mikail Develioğlu da eşlik etti.

find1.20141116140753.jpg

Meclis Başkanı Mehmet Cirav, fındık üretimi ile birlikte fabrikaların arttığı Gürcistan'daki şirketlerin dünya ihracatından payını az da olsa artırdıklarını tespit eden heyet üyeleri adına açıklama yaptı. Meclis Başkanı Mehmet Cirav, dört yıl önce de Gürcistan'da inceleme ve tespitte bulunduklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Dört yıl öncesine göre hem fındık bahçelerinde, hem de fabrika ve işleme tesislerinde büyük bir gelişme var. Toprakları fındık üretmeye elverişli. Bu gelişme gösteriyor ki, fındıkta Türkiye'ye belki rakip olamazlar ama dünya fındık ticaretinde yakın bir gelecekte kendilerine göre hatırı sayılır pay sahibi olurlar. Çünkü üretim miktarları sürekli artmaktadır. Biz, Gürcistan'ın bu sektördeki gelişmelerini yakından takip etmek ve dikkate almak zorundayız. Türkiye'deki bugünkü yüksek fiyatların, dünya piyasasında ister istemez kendine rakip yaratmak olmasa da, başka ülkelere pay vereceği ortadadır."

find3.20141116140822.jpg

find4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız