1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Gürcistan seçimleri Sarp Kapısı'nı kapatır mı?
Gürcistan seçimleri Sarp Kapısı'nı kapatır mı?

Gürcistan seçimleri Sarp Kapısı'nı kapatır mı?

Gürcistan'da yeni bir döneme giriliyor... Saakaşvili'nin partisi muhalefete düştü, zafer Rusya'nın desteklediği Ivanişvili'nin oldu.

A+A-

Gürcistan'da yeni parlamentoyu belirlemek üzere yapılan seçimlerde zafer, muhalif "Gürcistan Hayali" koalisyonunun oldu.

Gürcistan'da parlamento seçimlerinde zafer muhalif işadamı Bidzina Ivanişvili'nin liderliğindeki "Gürcistan Rüyası" koalisyonunun oldu. 2003'te "Gül devrimiyle" iktidara gelen Mikail Saakaşvili'nin partisi ise ağır darbe yiyerek muhalefete düştü. Başbakanlık koltuğuna oturacak Ivanişvili, Rusya tarafından destekleniyor.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikail Saakaşvili, "Ulusal Birleşik Hareket Partisine muhalefet görevi verildi" diyerek, partisinin yenilgisini ilan etti.

Rusya tarafından desteklenen milyarder işadamı Bidzina İvanişvili liderliğindeki "Gürcistan Rüyası", 150 sandalyeli mecliste çoğunluğu ele geçirdi.

Başbakan 56 yaşındaki Ivanişvili, 6.4 milyar dolarlık kişisel servetiyle Gürcistan'ın en zengin kişisi. Dünya zenginler listesinde ise 153. sırada.

Moskova yönetimiyle yakın ilişkileri oldu. Bu yüzden Saakaşvili onu Rusya'nın piyonu olmakla itham etti. Ivanişvili bu suçlamaları ciddiye almadı.

2003'te "Gül devrimiyle" iktidara gelen Saakaşvili önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar koltuğunda kalacak. Ancak yeni kanunlarla Başbakanın ve Meclis çok daha güçlü bir konuma geleceği için işi bir hayli zorlaşacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum