1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Gürcistan'dan araç getirenler; dikkat!
Gürcistan'dan araç getirenler; dikkat!

Gürcistan'dan araç getirenler; dikkat!

Hopa Cumhuriyet Savcısı Yiğit Kaçar, Gürcistan’dan yurda araç sokanları uyardı.

A+A-

 

Gürcistan’dan araç alıp Türkiye’ye getirmek isteyen vatandaşları sosyal medya hesabından, dikkatli olmaları konusunda uyaran Hopa Cumhuriyet Savcısı Yiğit Kaçar, “Gürcistan'da bizzat 185 gün kalmadığınız takdirde yurda araba getirebilmeniz veyahut söz konusu aracı yurtiçinde kullanabilmeniz yasal olarak mümkün değildir. Aracın, Gürcistan resmi makamlarında size satışı yapılsa da, Gürcü plakalı araç için sizin adınıza ruhsat çıkarılsa da bu aracı yurda sokma hakkınız bulunmamaktadır. Zaten Türk vatandaşları tarafından araç satın alındığı ve ruhsat adlarına çıkarıldığı halde araç yurda Gürcü vatandaşları tarafından sokulmaktadır. Bu durum bile Türk vatandaşlarının yurda araç sokmak için yasal haklarının bulunmadığını göstermektedir. Gürcistan'da galericilik yapanlar tarafından Türk vatandaşları kandırılmakta ve kendilerine hiç bir sıkıntı çıkmayacağı telkin edilmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Türk vatandaşları söz konusu galerilere "Madem bu aracı satın aldım ve ruhsat adıma çıktı. Öyleyse bu aracı yurda niye ben sokamıyorum? Niçin aracın eski sahibi Gürcü vatandaşı tarafından yurda sokulmaya çalışılıyor?" şeklinde soru sormalarını isteyen Savcı Kaçar, “Bu sorulara mantıklı bir cevap veremediklerini göreceksiniz. Hakkı bulunmayanlar tarafından aracın yurda sokulmaya çalışılması, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında suç olarak nitelendirilmiş olup, yasa gereği hem araca el konulacağını hem de söz konusu kanun çerçevesinde sanık olarak yargılanacağınızı ve neticesinde kuvvetle muhtemel ceza alacağınızı hatırlatmak isterim.” dedi.

Savcı Kaçar açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Tüm bunları; Sarp Sınır Kapısının ve Gümrük sahasının bağlı bulunduğu, kanunlar gereği her gün maalesef 3-5 araca el koymak zorunda kalan Hopa Cumhuriyet Savcısı olarak söylüyorum. Lütfen mümkün olduğunca çok kişiyle paylaşalım ve yeni oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçelim.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
46 Yorum