1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. HAKEM BÖYLE İSTEDİ AMA PİŞMAN OLDU!
HAKEM BÖYLE İSTEDİ AMA PİŞMAN OLDU!

HAKEM BÖYLE İSTEDİ AMA PİŞMAN OLDU!

Rizespor deplasmanda, Kasımpaşa karşısında, hakemin öne çıktığı maçı, 90+5'de 9 kişi ile penaltıdan bulduğu golle 1-1 berabre kaldı!e

A+A-

Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa, kendi evinde Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

rizekasimpasa1.jpg

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Deniz Çoban xx, İsmail Şencan xx, İbrahim Bozbey xx
KASIMPAŞA: Isaksson xx, Erhan Kartal xx, Omeruo ? (Bozhikov dk. 9 x), Olivier xx, Titi xx, Donk xx, Scarione xx, Andre Castro xx, Del Valle xx (Hakan dk. 60 x), Tunay Torun xx, Adem Büyük xx (Eren Derdiyok dk. 79 x)
YEDEKLER: Eray, Malki, Aydın Yılmaz, Veysel Sarı
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje xx, Viera x, Oboabona x, Koray Altınay x, Dhurgham İsmail xx (Orhan dk. 46 x), Robin Yalçın xx, Cedric Makiadi xx, Eren Albayrak xx (Chevalier dk. 87 ?), Ahmet İlhan Özek xx (Mehmet dk. 60 x), Deniz Kadah xx, Kweuke xx
YEDEKLER: Gökhan, Dzalamidze, Sylvestre, Murat
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: Scarione (dk. 36) (Kasımpaşa), Kweuke (dk. 90+5 pen.) (Çaykur Rizespor)
KIRMIZI KARTLAR: Viera (dk. 38), Koray (dk. 90) (Rizespor)
SARI KARTLAR: Del Valle, Erhan, Tunay (Kasımpaşa)

rizekasimpasa2.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Dhurgham İsmail’in ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Kweuke’nin sert vuruşunda kaleci Isaksson son anda topu çeldi.
6. dakikada Andre Castro’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Tunay’ın sert vuruşunda kaleci Itandje son anda topu kornere çeldi.
36. dakikada Del Valle’nin sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Scarione’nın altı pasın içinden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
38. dakikada Viera’nın Adem Büyük’e yaptığı sert müdahalenin ardından Hakem Deniz Çoban, Viera’ya ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor sahada 10 kişi kaldı.
42. dakikada Tunay Torun’un ceza sahası dışından sert vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

rizekasimpasa5.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Kweuke’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Isaksson son anda topu kornere çeldi.
52. dakikada Eren’ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Kweukw’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
66. dakikada Adem Büyük’ün ceza sahası dışında sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.
70. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde topla buluşan Adem Büyük’ün plase vuruşunda kaleci Itandje topu son anda kornere çeldi.
84. dakikada Hakan’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda kaleci Itandje son anda topu kornere çeldi.
90. dakikada Koray’ın rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından hakem Deniz Çoban, Koray’a ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Çaykur Rizespor sahada 9 kişi kaldı.
90+2. dakikada Tunay’ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Eren’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
90+4. dakikada Isaksson'un ceza sahası içinde Kweuke'ye yaptığı müdahalenin ardından hakem Deniz Çoban penaltı noktasını gösterdi.
90+5. dakikada penaltı noktasının başına geçen Kweuke'nin vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

rizekasimpasa7.jpg

HAKEM ÖZÜR DİLEDİ

Maçının hakemi Deniz Çoban, karşılaşma sonrası canlı yayında özür diledi.

Mücadele sonrası Rıza Çalımbay yayıncı kuruluşa konuştuğu sırada maçın hakemi Deniz Çoban gelerek, canlı yayında özür diledi. Çoban özrünün ardından emeklilik sinyalleri verdi.

Deniz Çoban, canlı yayın sırasında yaptığı konuşmada iki takım aleyhine yaptığı hatalar için özür dilediğini ifade ederek, "İki takımdan da özür diliyorum. MHK'dan ve TFF'den özür diliyorum. Kendimle ilgili bir karar vermem gerektiğini düşünüyorum. Bir hakemin yapmaması gereken bir şeyi yapmam gerektiğinin farkındayım. Çok üzgünüm. Siz de üzgünsünüz. Kimsenin yapmadığını yaptım, içeriye girer, girmez gördüm. Soyunma odasına girdiğiniz andaki ruh haliniz... Ona rağmen tebrik ettiniz. Ben her iki takıma da teşekkür ediyorum. Hiçbir hakemin yapmadığı bir şey yapıyorum. Belki kariyerimin sonuna geliyorum, ama ikinizden de özür diliyorum" dedi.

Deniz Çoban, mücadele sonrasında ise, "Söyleyeceğimi canlı yayında söyledim. Daha fazla konuşmak istemiyorum" diyerek, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

RİZESPOR CEPHESİ

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, eksik kaldıkları maçta Kasımpaşa ile 1-1 beraber kaldıkları karşılaşmanın son dakikasında beraberliği sağlayarak maçtan bir puan çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Hikmet Karaman, ilk 45 dakikada iyi oynamadıklarını vurgulayarak, “Maçın sonunda da olsa berabere kaldığımız için mutluyuz. İkinci yarıda 10 kişi olmalarına rağmen iyi mücadele eden ve eksik oynamanın etkilerini göstermeyen bir görüntü ortaya koyduk. Özellikle orta sahada paylaşımda rakip bizi zora soktu. İlk 45 dakika dersler çıkarmamız gereken bir maçtı. Ligin namağlup takımı kalmayı başardık” diye konuştu.

“HAKEM HATA YAPACAK”
Karşılaşmanın hakemlerini değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Hakemlerden önce futbolcuların yaptıklarına veya yapamadıklarına bakmak gerekiyor. Birinci derecede vurgulamaları gereken konunun 'Biz ne yaptık' olması gerekiyor. Dünkü derbide de vardı, önceki maçlarda da oldu. Hakem hata yapacak. İlk eleştirdiğimiz ya teknik direktör oluyor ya hakem oluyor. Üçüncü olarak başkan eleştiriliyor. Genelde Türkiye'de bu oluyor. Oyuncu arkadaşlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Penaltıyı beş kere seyrettim, öyle pozisyon ki çalabilir. Kırmızı kart da gösterdi, değilmiş. Hakem öyle görüyor ve veriyor” dedi.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 1-1 berabere biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 2 kırmızı kart çıkaran ve 90+5. dakikada penaltı kararı veren Deniz Çoban'ın yayıncı kuruluş açıklamalarda bulunduğu sırada yanına gelerek hatalı karar verdiği için kendisinden özür dilediğini söyledi.

"BU OLAY ANTRENÖRLÜK VE FUTBOLCULUK HAYATIMDA İLK KEZ BAŞIMA GELİYOR"
Antrenörlük ve futbolculuk hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını vurgulayan Çalımbay, "Yayıncı kuruluşa röportaj verirken hakem yanımıza geldi ve 'yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum' dedi. Deniz Çoban, federasyondan da özür dileyerek kendisiyle ilgili karar neyse yapacağını iletti" diye konuştu.

"HAKEMİMİZE ÇOK ÜZÜLDÜM"
Deniz Çoban'ın bu kararına çok üzüldüğünü belirten Çalımbay, "Ben maçtan vazgeçtim. Hakemimize çok üzüldüm. Çok sevdiğim insandı. Hata yapmış olabilir ama maalesef Deniz hocaya çok üzüldüm. İnşallah kararından geri döner. Bize rastladı, yapacak bir şey yok. Puanlardan vazgeçtim. Hiç önemli değil, inşallah Deniz hocamız kötü bir karar vermez, devam eder. Yürekliliğinden dolayı kendisini tebrik ediyorum" dedi.

rizekasimpasa4.jpgrizekasimpasa6.jpg

rizekasimpasa3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız