1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hançeroğlu'ndan iddialara sert cevap
Hançeroğlu'ndan iddialara sert cevap

Hançeroğlu'ndan iddialara sert cevap

ÖZ Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun gıda kolu olan Gıda-İş Sendikası genel başkan yardımcısı Seyit Aslan’ı sert bir dille eleştirdi.

A+A-

İşçilerin farklı sendikalara üye olma haklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini dile getiren Hançeroğlu “Elbette Fabrikada arkadaşlarımızın seçme seçilme, farklı bir sendikaya üye olma hakları vardır. Bizim istediğimiz şu; insanları yanlış bilgilendirmeyin. Çıkın siz neyseniz anlatın. Bizi de zaten biliyorlar. Eğer insanlar sizi desteklerse size üye olurlar. Örneğin bize karşı suçlamada bulunmuşlar. ‘Öz Gıda-İş Sendikası işçiden 1 günlük çıplak ücret alıyor’ demişler. Gıda-İş ‘Biz göreve geldiğimizde sizden yarım yevmiye alacağız’ demiş” ifadelerini kullandı.

KİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR SUNUZ?

Seyit Aslan’ın kurnazlık yaptığını ve soy isminin değişmesi gerektiğini mizahi bir şekilde dile getiren Hançeroğlu “Aslında üslup Önemlidir. Basının karşısına çıktığınızda kendinize, sinirlerinize üslubunuza hakim olacaksınız. Bu Seyit Aslan denen arkadaş bu ÇAYKUR işçisini veya Öz Gıda-İş Sendikası’nı neye benzettiyse, okumaz mı bilir, yazmaz mı bilir veya araştırmaz mı bilir, bir yevmiye çıplakla yarım yevmiye net ücret ile arasında hiç farkı olmadığını bilmiyor muyuz. Bu Seyit Aslan denen arkadaşımızın soy ismi çok güzel ama soy ismi yakışmadı buna, soy ismi farkı olması lazım, tilki olması lazım. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz burada?” dedi.

“TÜZÜKLERİ ORTADADIR”

DİSK Gıda-İş’in tüzüğüne bakıldığında olayın bu kadar basit olmadığının anlaşılacağını sözlerine ekleyen Hançeroğlu, yevmiye tartışmalarına “Bir yevmiye Öz Gıda-İş Sendikası brüt ücret alıyor, biz yarım yevmiye alacağız. Zaten işçinin parasının %40-45’i kesintiye gidiyor. Yani zaten yarım yevmiye nete geldi. Yani 90 TL aidat veren arkadaşımızın cebinden çıkan 50 TL’dir arkadaşlar. Başka bir para çıkmaz. Birde diyorlar ki istifa edin bize üye olun. Şimdi Öz Gıda-İş Sendikası’ndan istifa edip DİSK Gıda-İş’e üye olursa birde Disk Gıda-İş’in tüzüğü gereği 3’te 1 oranında hibe ödemek zorundalar. Onların tüzükleri çok açık ve net ortadadır” dedi.

ADİTAIN DIŞINDA 3’TE 1 HİBE!

Disk Gıda-İş’in aidat dışında, farklı sendikadan kendilerine üye olan kişilerin kendisine üyeleri olmadıkları zaman içinde aylarının hesaplanarak diğer sendikaya verdiği aidatın 3’te 1’lik kısmını kendilerine ödemek zorunda olduğunu dile getiren Hançeroğlu sözlerine şu şekilde devam etti; “DİSK Gıda-İş Sendikası’nın Tüzüğünün 43’üncü maddesinde Sendikanın aidatının bir günlük ücret olduğu açıkça yazılmıştır. Birde başka sendikadan gelip üye olduğunuzda hem bir yevmiye dayanışma aidatı karşı sendikaya verecek, hem de 3’te 1 oranında gelip size aidat verecek. Siyasi görüş olarak hiç bir görüşe asla saygısızlığımız olmaz. Fabrikalarımızda çeşitli görüşlerde insanlarımız vardır. Diyorlar ki ‘Öz Gıda-İş Sendikası Seçim Yapmadı’. Öz Gıda-İş Sendikası her fabrikada seçim yapmıştır. Her fabrikada seçilmiş 17-18 kişilik listeler vardır. Fabrikalarda seçilen arkadaşlarımıza hakarettir bu. Tüm fabrikalara sandık kurmuşuzdur, Tüm fabrikalarda seçim yapmışızdır. Ama arkadaşımız diyor ki biz, din, dil, mezhep, ırk gözetmeyiz. Kendisi Komünist Parti kurucusu, bizi ilgilendirmez, ama genel merkezlerinin en son yaptığı basın açıklamasında bölücü teröristleri bile desteklediler, sadece AK Partililere saldırdılar. Biz ne bölücü teröristleri destekleriz, ne de CHP’li, MHP’lilere saldırırız. Çünkü onlar da bu sendikanın içerisinde görevi, yetkisi olan kardeşlerimizdir “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum