1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Havalimanı 24 saatliğine kapatıldı; uçak kaldırılıyor
Havalimanı 24 saatliğine kapatıldı; uçak kaldırılıyor

Havalimanı 24 saatliğine kapatıldı; uçak kaldırılıyor

Trabzon Havalimanı'nın saat 04.00 itibariyle uçuşlara kapatılmasının ardından pistten çıkan uçağın bulunduğu yerden kaldırılma çalışmaları başladı.

A+A-

Uçağın bulunduğu yerden kaldırılma çalışmaları günün ilk saatleri itibariyle sürüyor. 

sabah1.jpg

Ankara-Trabzon seferini yaparken Trabzon Havalimanı'na 13 Ocak akşamı indikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının bulunduğu yerden kaldırılması amacıyla Trabzon Havalimanı saat 04.00'ten itibaren 24 saatliğine uçuşa kapatılıdı.

sanah2.jpg

Havalimanının uçuşlara kapatılmasının hemen ardından uçağı bulunduğu yerden çıkartılma çalışmaları başladı.

ucakdenizden1.jpg

Ankara ve Samsun'dan getirtilen 500 ve 300 tonluk vinçler uçağın yanına getirilerek kurulumu yapılırken, gün boyu sürmesi beklenen kurtarma operasyonunun maliyeti de belli oldu.

ucakdenizden2.jpg

Havalimanında pistten çıkan uçağın bulunduğu yerden çıkartılması, vinç maliyetleri, alanın uçuşlara kapatılması ve diğer giderlerle birlikte operasyon maliyetinin 600 bin TL'yi bulduğu öğrenildi.

ucakk.jpg

Saat 11.20 itibariyle, havalimanının uçuşlara kapatılmasının ardından uçağı bulunduğu yerden çıkartılma çalışmaları kapsamında uçağın burun ve kanatlarının halatlara bağlama işlemi tamamlandı.

ucak-002.jpg

Halatlara bağlama işleminin tamamlanmasının ardından Ankara ve Samsun'dan getirtilen 500 ve 300 tonluk vinçlerin uçağı kısa süre sonra bulunduğu yerden kaldırmaya başlayacağı kaydedildi.

Haber güncelleme: 18.01.2018 15:43:14 TSI
Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçak bulunduğu yerden kurtarıldı 
Ankara-Trabzon seferini yaparken Trabzon Havalimanı'na 13 Ocak akşamı indikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı bulunduğu yerden vinç yardımı ile çıkartıldı.

ucak001.jpg

Pistten çıkan uçak için saat 04:00 sıralarında başlayan kurtarma çalışmaları kapsamında 500 ve 350 tonluk 2 vinç kurulurken, 12 saat süren emeğin ardından uçak bulunduğu yerden çıkartılarak pist üzerine getirildi. Kuyruk, kanat ve burun kısmından halatlarla vince bağlanan uçak yerden metrelerce yukarıda tutulurken, itfaiye araçlarının sıktığı su ile alt bölümü de tamamen çamurdan temizlendi.

ucak01.jpg

Yaklaşık 100 kişilik bir ekibin katıldığı operasyonda uçağın bir zarar görmemesi ve tek parça halinde bulunduğu yerden çıkartılması için büyük gayret sarfediliyor.

Haber güncelleme: 18.01.2018 16:24:28 TSI
Bulunduğu yerden çıkarılan uçak pist kenarındaki toprak zemin üzerinde tutuluyor 
Ankara-Trabzon seferini yaparken Trabzon Havalimanı'na 13 Ocak akşamı indikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı bulunduğu yerden vinç yardımı ile çıkartılarak pist kenarına alındı. 

ucak02.jpg

Pistten çıkan uçak için saat 04:00 sıralarında başlayan kurtarma çalışmaları kapsamında 500 ve 350 tonluk 2 vinç kurulurken, 12 saat süren emeğin ardından uçak bulunduğu yerden çıkartılarak pist üzerine getirildi. Kuyruk, kanat ve burun kısmından halatlarla vince bağlanan uçak yerden metrelerce yukarıda tutulurken, itfaiye araçlarının sıktığı su ile alt bölümü de tamamen çamurdan temizlendi. Bulunduğu yerden alınan uçak pist kenarındaki toprak zemine indirilirken, uçağın kazadan ötürü zarar gören sağ kanadına bir ağırlıkla destek sağlanacağı ardından uzun araç üzerine konularak güvenli bölgeye çekileceği kaydedildi.

Haber güncelleme: 18.01.2018 18:59:08 TSI
Bulunduğu yerden çıkarılan uçağın havalimanında güvenli bölgeye çekilme işlemi başladı 
Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak akşamı iniş sırasında pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı bulunduğu yerden vinç yardımı ile çıkartılmasının ardından kurtarma operasyonundaki son aşama olan güvenli bölgeye çekilme işlemi de başladı. 

ucak03.jpg

Pistten çıkan uçak için saat 04:00 sıralarında başlayan kurtarma çalışmaları kapsamında 500 ve 350 tonluk 2 vinç kurulurken, saatler süren emeğin ardından uçak bulunduğu yerden çıkartılarak pist üzerine getirildi.

ucak04.jpg

Kuyruk, kanat ve burun kısmından halatlarla vince bağlanan uçak yerden metrelerce yukarıda tutulurken, itfaiye araçlarının sıktığı su ile alt bölümü de tamamen çamurdan temizlendi. Bulunduğu yerden alınan uçak pist kenarındaki toprak zemine indirilirken, uçağın kazadan ötürü zarar gören motorun bulunduğu sağ kanadına 'Dolly' (Küçük tekerlekli taşıma aracı) yerleştirilirken, kaza sırasında zarar gören ön ve sol arka lastikleri burada değiştirildi. Uçak bu işlemlerin ardından çekici yardımı ile yürütülerek güvenli bölgeye çekilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız