1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HAVALİMANI İÇİN ENGEL KALMADI
HAVALİMANI İÇİN ENGEL KALMADI

HAVALİMANI İÇİN ENGEL KALMADI

Rize - Artvin Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu kabul edildi.

A+A-

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan habere göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Pazar ilçesinde yapılması planlanan Rize - Artvin havalimanı projesiyle ilgili hazırlanan ÇED raporunun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kararın kabul edildiği duyuruldu.

havaliman-002.jpg

Komisyon tarafından sonuçlandırılan raporun, halktan gelecek görüşler ve öneriler alınmak üzere müracaatların 10 gün süreyle alınacağının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık, halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen ÇED raporu, 10 gün halkın görüşüne açılmış olup, bu süreçte Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edebilir."

Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgu alanında yapılacak olan Rize - Artvin Havalimanı; derinlik yapısı itibarıyla dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak.

100 milyon ton civarında taş kullanılacak havalimanında, proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği, 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron yapılacak...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum