1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Havalimanı ihalesini alan firma 15 gün sonra açıklanacak
Havalimanı ihalesini alan firma 15 gün sonra açıklanacak

Havalimanı ihalesini alan firma 15 gün sonra açıklanacak

Rize-Artvin Havalimanında mali teklifler alınırken ihalede yeterli görülen 5 firmadan 4'ü teklif verdi. Söz konusu mali tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihaleyi kazanan firma 10-15 gün içerisinde belirlenecek.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanında mali tekliflerin alındığını söyleyerek, yeterlilik alan 5 firmanın ihaleye katıldığını ifade etti.

havaliman-002.jpg

Bakan Arslan, ihalede yeterli görülen 5 firmadan 4'ünün teklif verdiğini belirterek, söz konusu mali tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihaleyi kazanan firmanın 10-15 gün içerisinde belirleneceğini söyledi.

Arslan,  ardından da ihaleyi kazanan firmayla sözleşmeyi imzalayacaklarını ve nisan ayına kadar havalimanının temelini atacaklarını söyledi.

havaliman1-001.jpg

Bakan Arslan, Rize-Artvin Havalimanı Projesi'nin, 2022 yılına kadar tamamlanarak bölge halkının özlemini gidereceklerini de sözlerine ekleyerek, Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı korunabilmesi için önemli bir çalışma yapılacağını, denize 85 milyon tonun üzerinde taş dolgu yapılacağını ve bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu söyledi.

Bakan Arslan son durumu ise şu sözlerle özetledi: “Bu kapsamda şimdiden terminal binası ve diğer üstyapı tesislerinin uygulama projeleri için ihale hazırlık çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanı olması planlanan terminal binası, 3 milyona yakın yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacak. Konu insan olunca insana hizmet olunca bizim önümüzde hiçbir şey duramaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum