1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Haydi telefon başına: 444 1 178
Haydi telefon başına: 444 1 178

Haydi telefon başına: 444 1 178

Bölücü örgüt taraftarları RTÜK'e yaptıkları aramalarla Kurtlar Vadisi'ni şimdilik yayından kaldırttı. Duyarlı yurttaşlar da Alo RTÜK 444 1 178'i arıyor!

A+A-

Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kaldırılmasının ardından vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulan RTÜK'ün telefonları kilitlenirken, www.rtuk.gov.tr ve www.rtuk.org.tr adresleri de yoğunluk nedeniyle çöktü.
Geçtiğimiz yıllarda çocukların ve gençlerin gelişimini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle olumsuz eleştirilen alan Kurtlar Vadisi'nin yeni bölümlerinin yayından kaldırılması RTÜK'ün başını derde soktu.
Vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulan RTÜK'ün telefonları kilitlenirken, www.rtuk.gov.tr ve www.rtuk.org.tr adresleri de yoğunluk nedeniyle çöktü.
RTÜK'ün internet sitesine giremeyen vatandaşlar www.rtuk.tv adıyla yayın yapan internet sitesine yöneldi ve o sitenin de çökmesine neden oldu.
Rtuk.tv Genel Haber Yönetmeni ve gazeteci Orhan Uğurluoğlu ANKA'ya yaptığı açıklamada, rtük.tv'nin radyo televizyon dünyasıyla ilgili haberleri yayınlamak, RTÜK'ün yaptırımlarını, sektörle olan ilişkilerini, frekans ihaleleri konusunu, sektörde yapılan televizyon ve radya yayınlarının işleyişini takip etmek amacıyla, 2004 yılının eylül ayında kurulduğunu belirtti.
Siteye yayınlarla ilgili şikayetlerin iletebileceği "izleyici köşesi"nin de konulduğunu anlatan Uğurluoğlu, server hizmetini Amerikalı bir şirketten aldıklarını söyledi.
127 WEB SİTESİ AYNI ANDA ÇÖKTÜ
Kurtlar Vadisi-Terör dizisi yayına girmeden önce de kendilerine olumlu-olumsuz eleştirilerin ulaştığını söyleyen Uğurluoğlu, diziyle ilgili anket düzenlediklerini ve düne kadar 900 kişinin bu ankete katıldığını ifade etti. "Anket sistemimiz IP numarasına göre düzenleniyor. Yani bir bilgisayardan günde sadece bir oy kullanılabiliyor. Ancak dizinin yayınlandığı gün tam 16 bin kişi ankete katıldı ve diziyle ilgili 18 bin 750 mesaj geldi. Bu mesajların yüzde 91.7'si dizinin yayınlanmasına yönelik istekleri içeriyordu" diyen Uğurluoğlu, bir saniye içinde 2 bin 700 kişinin müracat etmek istemesi üzerine sitenin çöktüğünü bildirdi. Uğurluoğlu, "Aynı serverdan hizmet alan 127 web sitesi de çöktü. Bu nedenle Amerikalı şirket şuanda bizim yayınımızı durdurdu" dedi.
Uğurluoğlu, Amerikalı şirketin, sitenin yayınına bugün yeniden izin verdiğini, ancak sitenin sadece 1 dakika 10 saniye açık kalabildiğini belirterek, "Çnkü bir saniye içinde siteye 3 bin 150 bağlantı talebi geldi" dedi. Amerikalı şirtketin "Türkiye'de ne oldu" sorusuna ise mafya, siyeset ve devlet ilişkisinin anlatıldığı Kurtlar Vadisi-Terör dizinin yayından kaldırldığını belirttiklerini kaydeden Uğurluoğlu, şirketin de bu işe şaşırdığını ifade etti.
Uğurluoğlu, "Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kalkması için rakip medya halka büyük bir kampanya yaptırdı, ama umduklarının tersi oldu. Halk diziye sahip çıktı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum