1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HEMŞİN'DE 'BİZ DE O YEŞİL YOLA KARŞIYIZ' EYLEMİ!
HEMŞİN'DE 'BİZ DE O YEŞİL YOLA KARŞIYIZ' EYLEMİ!

HEMŞİN'DE 'BİZ DE O YEŞİL YOLA KARŞIYIZ' EYLEMİ!

Yaylalarda yaşayanların bile tapu sahibi olmadığı bir ortamda, proje ile yabancı yatırımcıların yaylalarda tapu sahibi yapılacağını iddia ederek Hemşin ilçesinde bir grup, “Yeşil Yol” projesini protesto etti!

A+A-

Hemşin ilçe meydanında toplanan bir grup, “Yeşil Yol” karşıtı kıyafetlerini giyip dövizler açarak basın açıklaması düzenledi.

eylem2-005.jpg

Açıklamada, yaylalarda yaşayan yaylaların gerçek sahiplerinin bile yaylalarda tapu sahibi olmadığı bir ortamda, proje ile yabancı yatırımcıların yaylalarda tapu sahibi yapılacağı iddia edilerek, “Önce yaylalarımızın bozuk yolları yapılsın. Dedelerimizden bize kalan bu mirasın bu proje ile yok edileceğini düşündüğümüz için yeşil yola hayır diyoruz” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup tulum çalarak ilçe merkezinde yürüyüş yaptı.

eylem1-006.jpg

Yürüyüşün ardından ilçe parkında toplanan grup tulum eşliğinde horon oynadı.

İlçede bir süre önce başka bir grup aynı yerde “Yeşil Yol’a Evet” toplantısı düzenlemiş, "Biz halkız ve yeşil yolu da projeye destek çıkan sayın valimizi de destekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

eylem3-006.jpg

Her iki eylemde de dilkkat çeken ise grupların kayda değer bir kalabalık oluşturamaması oldu..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
53 Yorum