1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin’de derelere 20 bin alabalık yavrusu bırakıldı
Hemşin’de derelere 20 bin alabalık yavrusu bırakıldı

Hemşin’de derelere 20 bin alabalık yavrusu bırakıldı

Alabalık üretme çiftliğinde üretilen 20 bin adet kırmızı benekli alabalık, İlçeye bağlı Hemşin deresi ve kollarına salındı

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı / Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 12. Bölge Müdürlüğünce köy-orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonlarının artırılması amacıyla hayata geçirilen "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında Rize / Hemşin ilçesinde balık salımı gerçekleştirildi.

alblk3.jpg

Bölge Müdürlüğüne bağlı Maçka Altındere Alabalık üretme çiftliğinde üretilen 20 bin adet kırmızı benekli alabalık, İlçeye bağlı Hemşin deresi ve kollarına salındı. Proje kapsamında Rize’de bugüne kadar (2012-2018) 2 milyon 650 bin adet kırmızı benekli alabalık derelere ve sulak alanlara yerleştirildiği belirtildi.

alblk1.jpg

Yapılan balık salımınına; Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekâr, Bölge Müdürü Ahmet Usta, Bölge Müdür Yardımcımız Cüneyt Aloğlu, Rize DKMP Şube Müdürü Miktat Özyanık, Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Murat Can ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum