1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HES karşıtları ve Bekaroğlu'na 'karşı tepki' şoku!
HES karşıtları ve Bekaroğlu'na 'karşı tepki' şoku!

HES karşıtları ve Bekaroğlu'na 'karşı tepki' şoku!

Aralarında mehmet Bekaroğlu'nun da bulunduğu bir grup, Güneysu'da HES protestosu yapmaya kalkınca kendileri protesto ile karşılaştı!

A+A-

AYTEKİN KALENDER -GÖKTÜRK FIRAT
Kendilerini, Karadeniz İsyandadır Grubu olarak adlandıran çevreci grup, bugün Rize’nin Güneysu İlçesinde yapımı süren HES projesini protesto için Güneysu İlçesinde toplandı.

Az sayıdaki grup ellerine üzerlerinde “HES var, sıkıntı var isyan var” yazılı dövizler ile şantiye sahasına kadar yürüdü. Protestocu gruba Senoz Vadisi’ndeki protesto gösterilerinden tanınan İsmail Akyıldız ve HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da destek verdi.

hes2.20120910000516.jpg

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını Bahar İstif isimli küçük bir kız çocuğu yaptı. İstif’in okuduğu basın metninde, “Bu yok oluş sürecine dikkat çekmek için, ülkemizde HES projelerinin işleyiş mantığını en güzel şekilde görebileceğimiz bir noktadayız. Ayak bastığımız bu noktada; devlet, sermaye ve doğa ilişkisi daha berrak görülebilmektedir. Hep birlikte ve ısrarla şunu söylüyoruz. HES var sıkıntı var. Ülkemizde ve Karadenizde doğaya yapılan saldırılar artık kabul edilemez boyuttadır” denildi.

Grup basın açıklamasının ardından HES firmasının çalışma sahasını taş yağmuruna tuttu. Bu sırada Ali Erdoğan isimli bir mahalle sakini protestocu gruba tepki gösterdi. Ali Erdoğan ile protestocular arasında tartışma yaşandı.

hes1.20120910000532.jpg

Erdoğan’ı protestocu grubun yanında bulunan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu sakinleştirmeye çalıştı. Erdoğan “Bu yaptığınız insanlığa aykırıdır. Çocukları istismar ediyorsunuz. Çocukları kullanarak milletin duyguları ile oynuyorsunuz. Ayıptır” dedi. Bekaroğlu da bunun üzerine Erdoğan’a “Sen işine bak” şeklinde cevap verdi. Erdoğan ise Bekaroğlu’na, “Sen profesörsün sana saygım var. Ama bu yaptığınız ayıptır” diye konuştu.

Tartışmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi: “Romanya’dan, Gürcistan’dan elektrik alıyoruz. Kendi elektriğimizi üretemeyeceğiz. İki üç kişi yüzünden. Biz bunlarla mı uğraşacağız. Bu millet sustu sustu 80 sene sustu. Herkes ifade özgürlüğünü kullansın. Ama benim özgürlüğüme gelip iki kişi gelip buradan müdahale edemez."

hes3.20120910000548.jpg

Diğer mahalle sakinleri ise protestocu grup içerisinde 3-4 Güneysulu bulunduğunu diğerlerinin yabancı olduğunu dile getirip tepki gösterdiler.

Protestocu grup Katarahti adı verilen dere gölüne giderek burada slogan atarak protestolarına son verdi. Bazı protestocular göle girerek yüzdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum