1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Hopa'da kaçak sigara operasyonu
Hopa'da kaçak sigara operasyonu

Hopa'da kaçak sigara operasyonu

Sarp'da bir araç içerisinde Jandarma tarafından yapılan kontrollerde 80 karton kaçak sigara ele geçirildi. Yabancı uyruklu 1 kişi sınırdışı edildi.

A+A-

Artvin’in Hopa ilçesinde yurda kaçak yollardan sokulan 80 karton sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Kemalpaşa Beldesi Sarp Köyü girişinde, ilçe jandarma ekiplerinin yaptıkları kontrollerde, Adem Dalkılıç yönetimindeki 08 T 1093 plakalı ticari takside yaptıkları aramada, araçta yolcu olarak bulunan Gürcistan uyruklu Nona Kıladze (43), isimli bayanın valizinde Türkiye’ye kaçak olarak getirdiği tespit edilen 80 karton More marka sigara ele geçirdi.
Nona Kıladze’nin, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınarak 9 bin 363 YTL idari para cezası uyguladıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Hopa İlçe Emniyet Amirliği Yabancı Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Yurda kaçak yollardan sokulan sigaralara ise el konuldu.
40 GÜNDE 84 SINIRDIŞI
Bu arada Artvin'de 2007 yılının ilk 40 gününde, çeşitli nedenlerden dolayı 84 yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edildiği bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılının ilk 40 gününde, il merkezi ve ilçelerinde yapılan kontrollerde, 5683 sayılı kanuna muhalefetten 84 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı edildiği belirtildi. Yakalanan yabancı uyruklu kişilerin çoğunluğunu Gürcistan uyrukluların oluşturduğu ifade edilen açıklamada, sınır dışı edilen yabancıların 5'inin erkek, 79'unun da bayan olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız