1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hükümetten askere sert tepki
Hükümetten askere sert tepki

Hükümetten askere sert tepki

Hükümet susmadı, askerin duyarlılığı deyip geçmedi. Hükümet bildiriye aynı sertlikte karşılık verdi.

A+A-

ükümet susmadı görmemezlikten gelmedi, askerin duyarlılığı deyip geçmedi. Genelkurmay'ın sert bildirisine hükümet aynı sertlikte karşılık verdi. Genelkurmay'ın Başbakanlığa bağlı olduğunu hatırlattı.
Bildirinin zamanlamasının manidar olduğu belirtilen açıklamada, girişimin yargıyı etkilemeye yönelik algılanacağını söyledi.


Hükümet sözcüsü Çemil Çiçek temel değerleri korumada ilk görevli olanın hükümet olduğunun altını çizen Çiçek, basın toplantısında şunları söyledi:
"Bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır. Öncelikle söylemek isteriz ki Başbakanlık'a bağlı bir kurumun hükümet karşı olması düşünülemez. Genelkurmay Başbakanlık'a bağlıdır. Görevi Anayayasada bellidir. Bildirinin zamanlaması manidardır.Hem de geceyarısı ortaya çıkması dikkat çekicidir. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde böyle bir bildirin olması dikkat çekicidir.
Genelkurmay Başkanlığının ifadeleri son derece üzücü olmuştur. Tüm kurumların daha diktkatli olması gerekir. Hükümet temel değerlere duyarsız değildir. Açıklama yargıyı etkilemeye yönelik girişim olarak algılanacaktır.
Devletin temel değerlerini korumada ilk görev hükümetindir.
Sorunlar hukuk çerçevesinde çözülecektir. aksi mümkün değil.
Başbakan Erdoğan Büyükanıt ile faydalı bir telefon görüşme yapmıştır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum