1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İfadesi alındı, FETÖ bağlantısı soruldu ve tutuklandı
İfadesi alındı, FETÖ bağlantısı soruldu ve tutuklandı

İfadesi alındı, FETÖ bağlantısı soruldu ve tutuklandı

Rize Emniyet Müdürlüğündeki saldırının zanlısı sorgusunda olayı anlattı. Tutuklanan zanlı, savcının FETÖ bağlantısı sorusuna bakın ne cevap verdi:

A+A-

 Rize Emniyet Müdürlüğündeki saldırının zanlısı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğü, iki polisin de yaralandığı saldırının zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (35), Rize Adliyesinde cumhuriyet savcısınca ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Sarıcaoğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince "kasten adam öldürmek ve birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

İFADE DETAYLARI

Rize Emniyet Müdürlüğündeki saldırının zanlısının, savcılığa verdiği ifadede, olayı neden yaptığını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğü, iki polisin de yaralandığı saldırıda ayağından yaralanan saldırgan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (35), Rize Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından götürüldüğü adliyede, cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Zanlı Sarıcaoğlu'nun ifadesinde, Derepazarı ilçesinde gündüz çalıştığı için tayinini Rize merkeze aldırmak istediğini, bunun için yazılı müracaat ettiğini fakat olumsuz sonuçlanınca bir kez de emniyet müdürüyle yüz yüze görüşmek istediğini söylediği belirtildi.

Emniyet müdürüyle görüşmesinde, Derepazarı ilçesinde gece çalışma olmadığını, Rize merkezde gece çalışarak gündüz okumak istediğini, bu nedenle tayin talep ettiğini belirttiğini dile getiren zanlının, Emniyet Müdürünün bu talebinin karşılanamayacağını söylemesi üzerine dışarı çıktığını, dışarı çıktıktan sonrasını hatırlamadığını, neden yaptığını da hatırlamadığını öne sürdüğü kaydedildi.

Sarıcaoğlu'nun, pişman olup olmadığı yönündeki soruya, "Pişman olsam ne değişecek? Ben bu yaşanan olayları daha nasıl değiştireceğim? Hiçbir şey hatırlamıyorum." dediği ifade edildi.

Zanlının ayrıca, FETÖ ile bağlantısı olup olmadığı soruyu "olmadığı" yönünde cevapladığı belirtildi.

Öte yandan zanlının, psikolojik ilaç kullanmadığı, öğrenci affından yararlanarak yatay geçişle kaydını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine aldırdığı öğrenildi.

Rize Emniyet Müdürlüğünde dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralanan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde şehit olmuş, diğer yaralılar Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal tedavi altına alınmıştı. Olayın zanlısı trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu yakalanmıştı.

Eski AK Parti Rize Milletvekili Ayar'dan dikkat çeken paylaşım 

Eski AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, sosyal medya hesabından Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi olayı ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
 
Eski AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin dün makamında uğradığı saldırıda şehit edilmesi olayının bir anlık cinnet olamayacağını iddia ederek, zavallı birine yaptırılmış planlı bir terör olayı olduğunu iddia etti. Eski Milletvekili Ayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Devletimin yetkili birimlerine sesleniyorum. Rize Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi olayı sıradan, bir anlık cinnet hali olamaz. İradesi teslim alınmış zavallı birine yaptırılmış planlı bir terör olayı olduğu her haliyle ortadadır. Konu bu yönüyle ele alınmalıdır" ifadelerini kullandı. 

ayarrr.jpg

Bu paylaşıma yapılan bir yorumda ise 15 Temmuz'da İstanbul Çengelköy'de FETÖ mensuplarına karşı kahramanca mücadele eden Emniyet Müdürü Verdi'nin ölüm haberinin ardından FETÖ mensuplarının büyük sevinç yaşadığı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum