1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. İftar saldırısına uğrayan İHH'den açıklama
İftar saldırısına uğrayan İHH'den açıklama

İftar saldırısına uğrayan İHH'den açıklama

Hopa'da iftar tıri saldırıya uğrayan İnsani Yardım Vakfı, olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Artvin'in Hopa ilçesinde ekiplerine yönelik saldırının ardından tırın gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ettiğini, olaylarda aralarında polislerin de olduğu 9 kişinin yaralandığını belirterek, saldırıyı kınadı.

İHH'dan yapılan açıklamada, vakfın ramazan sofrası kurmak için yola çıkan gezici aşevinin, Hopa'da, marjinal gruplar tarafından saldırıya uğradığı hatırlatıldı.

"Kavgada havaya 5 el ateş açan kişinin İHH ekibinden olduğu" şeklindekihaberlere açıklık getirilmesi istenen açıklamada, vakfın her yıl gezici aşevi tırıyla Türkiye'nin birçok ilinde iftar organizasyonları düzenlediği aktarıldı.

Bu yıl da 26 şehri dolaşacak gezici aşevi tırının 14. durağının Hopa olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Hopa'ya öğle saatlerinde gelen aşevi tırı, burada iftar organizasyonu için hazırlık yaparken, karşıt görüşlü yaklaşık 50 kişilik bir grup, tırın çevresinde toplanarak İHH ekibinden ilçeyi terk etmelerini istemiş, sözlü tartışma kavgaya dönüşünce grup, taş ve sopalarla İHH ekibine ve tıra saldırmıştır. Çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale ederken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından havaya 5 el ateş edilmiş, bir haber ajansı bu kişinin İHH ekibinden olduğunu iddia etmiştir. Ancak daha sonra ateş açan kişinin İHH ekibinden olmadığı, Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. Haberi servis eden ajans, daha sonra düzeltme yayınlasa da bazı yayın organları ateş açan kişinin 'İHH ekibi'nden ya da 'İHH personeli' olduğu şeklinde vermeyi sürdürmüştür. İHH olarak çıkan olaylarda vakfı töhmet altında bırakan bu tür haberleri yayınlayanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır."

İHH tırının gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ederken, olaylarda aralarında polislerin de olduğu 9 kişinin yaralandığının öğrenildiği belirtilen açıklamada, "Bu vahim olayda saldırıya uğrayan kardeşlerimize Allah'tan şifa diliyor, ihtiyaç sahipleri için düzenlediğimiz iftar organizasyonuna ramazan demeden yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum