1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İhbar Trabzon'dan yapıldı!
İhbar Trabzon'dan yapıldı!

İhbar Trabzon'dan yapıldı!

Trabzon'dan yapılan ihbarla başlayan operasyonda, aralarında Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün de bulunduğu 5 kişi daha gözaltına alındı.

A+A-

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili olarak Ankara, Mersin ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda aralarında Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün de bulunduğu 5 kişi daha gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin, yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'la ilişkileri tespit edilmişti.
Trabzon Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbarda, Ümraniye'deki bir gecekonduda çok sayıda silah ve mühimmat olduğu bildirilmişti. Gecekonduya yapılan baskında evin çatı katındaki bir çantada 3'ü kullanılmış MKE yapımı 27 adet el bombası ele geçirilmişti. Ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak derinleştirilen soruşturmada, aralarında Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda çete elemanı yakalanarak tutuklanmıştı.
Bilişim Şube Müdürlüğü ekipleri, çete elemanlarının bilgisayarlarını inceleme altına aldı. Çete elemanlarının bilgisayarlarında yapılan incelemelerde, çetenin diğer bağlantıları da birer birer deşifre ediliyor. Bilgisayar kayıtlarında çete elemanlarıyla görüştükleri belirlenen diğer şahıslara yönelik operasyonlar sürüyor.
Bilgisayar kayıtlarında, Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım ile ilişki içerisinde oldukları iddia edilen 5 kişi daha tespit edildi. Ankara, Mersin ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonda, aralarında Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün de bulunduğu 5 kişi daha yakalandı.
Yakalanan zanlılar çete ile ilgili bağlantılarının tespit edilmesi için soruşturmayı yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

BEKİR ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Ümraniye'deki el bombalarının bulunmasının ve kuvvimilliye.net sitesi yazarı emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın yakalanmasının ardından, yine Yıldırım gibi aynı sitede yazarlık yapan Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk basın açıklaması yapmıştı.
Öztürk yaptığı basın açıklamasında, patlayıcı maddelerle ilgili olarak dernek üyesi Oktay Yıldırım'ın gözaltına alınmasının derneklerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, "Oktay Yıldırım üzerinden yapılanlar, Kuvvai Milliyeciler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir yıpratma ve yıldırma kampanyasıdır. İhbarın Trabzon kaynaklı olması ve olayın Danıştay saldırısı, Dink cinayeti ile ilişkilendirilmesi ise konuya derinlik kazandırma çalışmalarıdır" demişti.
Gözaltına alınan Bekir Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 5 zanlı sabah erken saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanmalarına başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız