1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İlçeler KodlaRize Projesi kapsamında yarıştı
İlçeler KodlaRize Projesi kapsamında yarıştı

İlçeler KodlaRize Projesi kapsamında yarıştı

KodlaRize Projesi kapsamında; ‘Kodlama okuryazarlığı’ kavramını yaygınlaştırmayı ve kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmeyi amaçlayan 2. Rize Kodlama Festivali 11 ilçenin katılımıyla başladı. 

A+A-

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, himayesinde son iki yıldır Rize’de yürütülen ‘KodlaRize Projesi’ kapsamında; ‘Kodlama okuryazarlığı’ kavramını yaygınlaştırmayı ve kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmeyi amaçlayan 2. Rize Kodlama Festivali başladı.

kod3-002.jpg
 
Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde, 11 ilçenin katılımıyla gerçekleştirilen ve çocukların yıl boyunca yaptıkları yazılımları, robot projelerini burada sergileme fırsatı bulduğu KodlaRize festivalinin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, tüm ilçe kaymakamları ve çok sayıda davetli katıldı.

kod4vali.jpg
 
Hazırlanan projelerin sergilendiği stantların gün boyu ziyarete açık kalacağı festivalin açılışında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmada; “Dün merkez ilçede 12. Kodlama atölyesinin açılışını yaptık. Bugün de çocuklarımızın bu atölyeler yıl boyunca geliştirdikleri projelerin sergilendiği ‘Kodlama Festivali’nin açılışını yapıyoruz. Bu yıl ikincisi gerçekleştirdiğimiz festivalde, ilçelerinde dereceye girerek seçilen projeler arasında da burada bir yarışma yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenleri tebrik ediyor ve ilçelerinde derece alarak burada bu güzel ve gurur verici tabloyu bizlere yaşatan tüm çocuklarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

kod1-003.jpg
 
Büyük bir heyecanla başladıkları KodlaRize Projesinin iki yılda hedefine ulaştığına vurgu yapan Vali Bektaş “Projemiz, Rizelilerin de desteği ile büyük bir başarıyla devam ediyor. Artık Rize’de kodlama faaliyeti hakkında herkeste belli bir fikir oluştu. Bu başarımızda katkısı olan ve projemizi sahiplenen hayırsever Rizelilere, eğitim kadrosundaki öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

kod5.jpg

Konuşmaların ardından, projeler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine hediyeleri takdim edildi.

kod2-002.jpg
 
Ziyaretçiler daha sonra festival alanını gezerek öğrencilerin kodlarla oluşan bilgisayar oyunları ile yaptıkları robotik uygulamaları tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgiler aldılar. 

kod7.jpg

kod6.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum