1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. İletişimi felç eden kopukluk
İletişimi felç eden kopukluk

İletişimi felç eden kopukluk

Giresun'da kazı yapan bir kepçe, Telekom'a ait ana iletişim hattına zarar verdi. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de internet ve telefon bağlantıları kesildi.

A+A-

Giresun merkezde iş makinesinin kazı çalışmaları sırasında Telekom kablolarının zarar görmesi üzerine, dört ilde yaklaşık 2 saat süreyle iletişim kesildi. Giresun'daki olaydan 10 dakika sonra Gümüşhane Torul'da da hatların kesilmesi kuşkuya neden oldu.

Edinilen bilgiye göre; Giresun'un Güre Mahallesi Fiskobirlik Tesisleri önünde kazı yapan bir kepçe, Telekom'a ait ana iletişim hattına zarar verdi. Bu olay üzerine yedek olarak kullanılan Erzurum hattı devreye sokuldu. Giresun'daki olayın ardından 10 dakika sonra Erzurum'dan gelen yedek hatta da kesilme oldu. Gümüşhane'nin Torul ilçesinden geçen hatta da sorun olunca, Trabzon, Rize ve Artvin ve Giresun illerinde saat 14.00 ile 16.00 saatleri arasında iletişim sıkıntısı yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren kesinti nedeniyle internet bağlantısı sağlanamazken, şehirler arası ve GSM telefonlarıyla görüşmeler yapılamadı. Kesintiler nedeniyle başta bankalar olmak üzere data hattını kullanan birçok kurum ve kuruluşta sıkıntılar yaşandı. Giresun'daki arızanın giderilmesiyle 4 ildeki iletişim hatları normale döndü.

HATLARDAKİ ARIZA, CANLI BOMBA DEDİKODUSUNA NEDEN OLDU

Cep telefonlarında meydana gelen arızayı canlı bomba ihtimaline bağlayan bir kesimin yarattığı dedikodu ise kentte panik havası esmesine neden oldu. Canlı bomba konusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir ihbar gelmemesine rağmen, bu konudaki şüphelerin de değerlendirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum