1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. İlk ucuz otomobil geldi
İlk ucuz otomobil geldi

İlk ucuz otomobil geldi

İkinci Hint otomobili Mahindra markası. Çin ve İran markaları kapıya dayandı.

A+A-

Türkiye’ye ithalatı uzunca bir süredir askıda kalan Doğu menşeili araçlar için izinler çıkmaya başladı. Hintli Mahindra 20 bin YTL’den ticari araç satışına başlarken, İranlı Samand ekim sonunda, Çinli Chery ise kasım sonunda pazara girecek.

HİNT MAHİNDRA GELDİ

Tata’dan sonra Türkiye pazarına giren ikinci Hint markası olan Mahindra, SUV ve hafif ticari araçların yanı sıra traktör üretimi de gerçekleştiriyor. Türkiye’de geçtiğimiz günler itibarıyla ilk olarak ticari araçların satışına başlayan İlçe Otomotiv, tek ve çift kabinli Mahindra pick-up modellerini 20 bin ile 30 bin YTL arasında satışa çıkardı. Türkiye genelinde bayilik ve servis çalışmalarını sürdüren İlçe Otomotiv önümüzdeki günlerde Mahindra’nın SUV ve diğer modellerinin ithalatını planlıyor.

SAMAD EKİM SONUNDA
MYS Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Seskır, resmi izinlerin tamamlandığını belirterek, İran’dan araç ve yedek parçaların yola çıktığını söyledi. Yıl sonuna kadar Türkiye çapında 40 bayi ile hizmet vereceklerini belirten Seskır, ekim sonunda pazara sunacakları Samand LX’in 19 bin 900 YTL’den satılmasının planlandığını belirtti. Şirketin merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıyacaklarını da söyleyen Seskır, şunları söyledi: "Türk piyasasına sunacağımız Samand LX araçlarda 1600 cc 110 Bg Peugeot motoru Airbag, ABS, klima, elektirikli koltuklar, yol bilgisayarı, CD-Mp3 player, arka park sensörü, alarm gibi standartlar mevcut. Araçları 3 yıl veya 100 bin km garanti ile satacağız.

CHERY BAYİLİK VERİYOR

Öte yandan uzun süredir ithalat izni için uğraşan Çinli Chery mutlu sona yaklaştı ve bayilikler vermeye başladı. İlk bayisini Antalya Havalimanı bölgesindeki otomotiv caddesi üzerinde açacak olan (Yıldızlı Otomotiv) Chery Türkiye, resmi izinleri tamamlamak üzere. İstanbul'un Anadolu yakasında E-6 yolu üzerinde de showroom çalışmalarına başlayan şirket, 1 yıl içinde 50 showrooma ulaşmayı planlıyor. Mermerler Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Çinli markanın hedefi kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılmak.

Chery Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Chery Alia modeli için İngiltere'den onay alındığını hatırlatarak, "Kısa süre içinde 4x4 modelimiz Tiggo başta olmak üzere toplam 4 aracın AB'ye uygundur izinleri çıkacak. Biz de bu araçla ramazan ayı sonrasında pazara girmiş olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız