1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İnsan eline düşen yavru ayının dramı!
İnsan eline düşen yavru ayının dramı!

İnsan eline düşen yavru ayının dramı!

Doğada yalnız bulunup gönüllü bir kişiye verilen yavru ayı veterinerlik oldu!

A+A-

Trabzon’un Maçka ilçesinde köylüler tarafından bulunarak koruma altına alınan yavru ayı, fenalaşınca görevliler tarafından veterinere götürüldü. 

ayi1-002.jpg

Maçka ilçesi Kırantaş Mahallesi sakinlerinin önceki gün yolda yavru bir ayı bulmalarının ardından durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Şube Müdürlüğü'ne bildirmişti.

ayi2-003.jpg

Yavru ayıyı teslim alan Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü ekipleri yavru ayıyı veterinere kontrol ettirdikten sonra bakım amaçlı gönüllü bir vatandaşa teslim etti. Ancak yavru ayı bugün birden fenalaştı. Fenalaşan yavru ayı veterinere götürüldü. 

ayi3-002.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü’nde görevli Orman Mühendisi Nihat Ay, “Yavru ayı annesi tarafından terk edilmiş vaziyette bulunmuştu. Veterinere baktırıp kontrollerini yaptırmıştık. Ancak bugün yine rahatsızlandı, buradan alıp tekrar veterinere götüreceğiz. Muhtemelen kayalardan yuvarlanıp hırpalandı. Sol gözünde hafif bir kanama var. Bunun için tekrar kontrol ettireceğiz” diye konuştu.

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum